Excelsior'31 schiet niets op met gelijkspel (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 schiet niets op met gelijkspel (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 schiet niets op met gelijkspel (samenvatting geplaatst)

Foto's (copyright www.excelsior31.nl). Klik hier voor 41 foto's  

Bekijk hieronder een samenvatting op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews (met John Lubbers en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons.



Excelsior’31 – Kozakken Boys: 2-2 (0-1) 

Door Martin Klaassen 
Met nog 4 wedstrijden te gaan (en 12 punten te verdienen) was deze ontmoeting er bij uitstek een in de categorie ‘alleen winst telt’.  Excelsior’31, gepositioneerd op een degradatieplek, stond vooraf 5 punten af van de plek die recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden en zelfs 7 op een veilige plaats op de ranglijst. Kozakken Boys staat slechts drie punten achter op de koplopers Spakenburg en GVVV en kwam niet voor een puntje naar Rijssen…

De wedstrijd: 
Excelsior’31 kon met zo goed als hetzelfde elftal als tegen ONS Boso Sneek starten. Kevin Siemelink was er vanmiddag niet bij, Hakim Ezafzafi wel weer. Na een laatste test moest Patrick Gerritsen uit de basiself worden geschrapt. Hij bleek niet fit genoeg om te spelen. Gerald ten Hove nam zijn plek in.

In de eerste fase van de wedstrijd had Kozakken Boys het meest balbezit. De eerste kansen waren echter voor Excelsior’31. Gerald ten Hove vond met een schot keeper Matthijs Donatz op zijn pad in minuut 6, John Lubbers kopte een minuut later uit een hoekschop langszij en Gradus Hempenius zijn dropkick van grote afstand miste het doel maar net. (9e minuut)

Het eerste doelpunt kwam toch van de Werkendammers. Excelsior’31-doelman Patrick Loohuis eiste een negatieve hoofdrol op bij de totstandkoming van de 0-1 (18e minuut). Zijn inspeelpass op Tim Pothast miste kracht en lengte. Kozakken Boys wist uitstekend raad met het buitenkansje. Sjoerd van der Waal was de man die de afronding voor zijn rekening nam.

Na het doelpunt bleef Kozakken Boys sterk aan de bal. Het zag er aan de kant van Excelsior’31 wat gelaten uit. Dat was naast de onmacht van Excelsior’31 ook de verdienste van de gasten. Kozakken Boys gaf Excelsior’31 niet de mogelijkheid om op fysiek vlak de strijd aan te gaan.

Met de instelling van Excelsior’31 na rust zat het wel goed. De intentie om er wat van te maken was er. De ploeg van trainer-coach Hans van Dijkhuizen was meer in balbezit, maar deed daar weinig mee. Het was slordig. Kozakken Boys leunde achterover en leek het wel goed te vinden. De Werkendammers leken het zelfs wel iets te goed te vinden, de gemakzucht sloop erin.

Het venijn zat deze wedstrijd in de staart. In de 71e minuut had de gelijkmaker op het scorebord kunnen staan. Hakim Ezafzafi kreeg de bal van Robert Wilens, maar had teveel tijd nodig om af te ronden. Deze tijd had Ezafzafi in de 78e minuut niet nodig. Na een diepe pass van Gradus Hempenius schoot hij de bal in de korte hoek langs Matthijs Donatz: 1-1.

Vijf minuten later was de euforie alweer verdwenen. Na een gewillige val (of toch een overtreding van Andreas David? Zie later dit weekend de samenvatting van Excelsior’31 TV) ging de bal op de strafschopstip. Ismail Yildirim zorgde met een droge schuiver voor de 1-2.

Was het verzet van Excelsior’31 daarna gebroken? Absoluut niet. In tegendeel zelfs. Het was invaller Marco Stegeman, die in zijn rol als aanjager, in de 87e minuut de gelijkmaker aantekende. Hij stond op dat moment symbool voor een Excelsior’31 dat voor zijn laatste kans ging. Hakim Ezafzafi en Robert Wilens kregen beiden nog een goede mogelijkheid.



Het slotakkoord kwam van Gradus Hempenius. Zijn fraaie afstandsschot spatte, ver in blessuretijd, op de lat uiteen. De handen gingen naar het hoofd. Het had zo mooi kunnen zijn.

Met het gelijke spel schiet Excelsior’31 niets op en komt degradatie nog dichterbij. Omdat ook Noordwijk een punt pakte blijft het verschil 5 punten. Excelsior’31 speelt volgende week een uitwedstrijd tegen FC Lisse, vervolgens komt IJsselmeervogels op bezoek en daarna wacht een uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys.

Excelsior’31 – Kozakken Boys: 2-2 (0-1) 
Scoreverloop:
18.  Sjoerd van der Waal, 0-1. 78.  Hakim Ezafzafi 1-1, 83. 1-2. Ismail Yildirim 1-2 (pen), 87. Marco Stegeman 2-2

Gele kaarten:
Tim Pothast, Gradus Hempenius, Gerald Ten Hove (Excelsior’31)  Toby Mulder, Luigi Nunes (Kozakken Boys)

Opstellingen: 
Excelsior’31:
Patrick Loohuis (k), Dylan Vosskuhler (82. Kevin Troost), Andreas David, John Lubbers, Adi Draganovic, Niek Davina (57. Marco Aydin), Tim Pothast, Gerald ten Hove (85. Marco Stegeman), Gradus Hempenius, Robert Wilens, Hakim Ezafzafi

Kozakken Boys (k):
Mathijs Donatz, Quentin Jakoba, Chawila Doekhi, Reinier Den Hoed, Toby Mulder, Gwaeron Stout, Sjoerd van der Waal, Danny Buijs, Ismail Yildirim, Arif Irilmazbilek, Richie Basoski (85.Luigi Nunes)

Kalender icoon zondag 13 april 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers