Verslag door coach Bram Freie

Excelsior’31 2 wint derby van SVZW 2

Opstelling:

Wilco Nieuwenhuis, Robin Schar, Gert-Jan Schultink, Rob ten Hove, Kevin Troost(45. Danny Schoenmaker), Reno Timmerman, Simon Baysoy, Yorick Calkhoven, Coen Vloedgraven (88. Mats Knol), Marco ten Bolscher en Marco Stegeman(62. Jelte van der Berg)

De derby tegen SVZW 2 stond vandaag op het programma. De belangen voor beide ploegen zijn groot. Excelsior’31 2 strijd nog volop voor de titel en SVZW 2 staat bovenaan de 3e periode en heeft ook nog een kleine kans op het kampioenschap. Het puntverschil tussen beide ploegen bedraagt 4 punten. In Wierden verloor Excelsior’31 met 2-0, er moest vandaag dus een en ander recht gezet worden.

De wedstrijd golfde in beginfase op en neer. Excelsior’31 probeerde SVZW direct onder druk te zetten, maar dit lukte maar gedeeltelijk. Echte kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. In de 7e minuut werd het, vanuit het niets, 1-0. De eerste de beste kans werd benut, iets wat we de laatste weken steeds vergaten. Robin gaf een prachtige pass op Yorick die de bal verkeerd mee leek te nemen, maar hem alsnog voor de voeten kreeg en de daarop volgende kans zeer koelbloedig in de hoek schoof. Een kans, een doelpunt.

Na de openingstreffer pakte Excelsior’31 het initiatief en drong SVZW terug op eigen helft, er volgden enkele aardige kansen. Yorick kwam goed door aan de rechterkant, gaf de bal strak voor, de bal verdween via een verdediger van SVZW in het zijnet. Even later was Yorick dichtbij zijn 2e treffer, maar de bal spatte op de lat uiteen. Even later was Marco Stegeman bijna trefzeker, maar de bal ging over. In de 34e minuut kwam SVZW uit het niets op 1-1.

Excelsior’31 gaf te weinig druk naar voren, liet de pass op de rechtsbuiten van SVZW toe en de voorzet van de rechtsbuiten werd door de spits gepromoveerd tot doelpunt. Totaal onnodig stond het gelijk. In de laatste 10 minuten voor de rust was Excelsior’31 het even kwijt, SVZW werd nogmaals gevaarlijk, maar de bal werd naast geschoten. We gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust begon Excelsior’31 sterk. In de 50e minuut kopte Marco Stegeman de bal naar Marco ten Bolscher, die koelbloedig de 2-1 binnen schoot. Na dit doelpunt leek Excelsior’31 het duel te gaan beslissen. SVZW moest zich beperken tot verdedigen, maar de genade klap werd niet uitgedeeld in deze fase, dit terwijl de kansen er wel waren. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd was het rommelig van beide kanten. Excelsior’31 voetbalde niet meer en liet zich langzaam steeds verder terug dringen.

Voetballend was het in deze fase niet best. In de 79e minuut leek Simon Baysoy de wedstrijd op geweldige wijze te beslissen. Hij begon vanaf de middenlijn aan een solo, passeerde 5 man en schoof de bal keurig langs de doelman van SVZW, iedereen juichte al, maar de bal kwam op de paal terecht. De rebound werd door Marco ten Bolscher vakkundig over het lege doel geschoten.

Geen doelpunt en dus geen beslissing van de wedstrijd. 3 minuten later liet Marco ten Bolscher zien dat dit een vergissing was en besliste het duel alsnog, op aangeven van Yorick, knalde hij de bal langs de keeper, 3-1. Einde wedstrijd. 3 hele belangrijke punten binnen. De concurrentie won ook en dus blijft het bijzonder spannend bovenin.

Op naar volgende week. Uit naar CSV Apeldoorn 2 om 12.30 uur in Apeldoorn!