Excelsior ’31 3 verdiende kampioen na moeizame overwinning op KHC 2

Foto bij Excelsior ’31 3 verdiende kampioen na moeizame overwinning op KHC 2

Excelsior ’31 3 verdiende kampioen na moeizame overwinning op KHC 2

KHC 2 – Excelsior'31 3 1-2  (0-1)

Na de nederlaag van vorige week tegen IJVV hadden we zaterdag een nieuwe kans op het kampioenschap. De voorwaarden voor het kampioenschap waren hetzelfde als vorige week, wij moesten winnen terwijl OWIOS punten moest laten liggen. Vorige week speelden we een hele slechte wedstrijd en wisten we de eerste kans op het kampioenschap niet te grijpen. 

Daarom waren we er dan nú ook op gebrand het beter te doen. We lieten ons dan ook niet ontmoedigen door een beetje tegenslag. Bij het gebrek aan een goed werkende ghettoblaster bracht Gerwin Immink in de kleedkamer gewoon een aantal fraaie psalms ten gehore. Met hulp van bovenaf zou het vandaag toch goed moeten komen!

Opstelling Excelsior'31 3:
Rene Kamphuis (k), Mark ‘mossel’ Seppenwoolde, Niek Bakker, Arjan Schooten, ‘crazy’ Joey Gerritsen Mulkes (Simon Kool), Gerwin Immink, Robert Harbers, Sjors ‘SvG Sounds’ van Gerrisheim, Jeroen ‘Tuute’ Dangremond, Theun Brandriet (Luen Mensink), Ties ten Barge (Laurens Harbers); ( Ruben Willems)

We begonnen vrij sterk aan de wedstrijd, al na drie minuten kregen we een enorme kans op de 1-0. De inzet van Niek Bakker uit een corner werd echter van de lijn gehaald en dus wisten we geen vroege voorsprong te pakken. 

Na dit vroege gevaar hadden we erg veel moeite met KHC en zij hadden duidelijk het betere spel. Ze maakten betere keuzes, stonden beter gepositioneerd en waren nauwkeuriger in de passing. Het leek even alsof de kampioenskoorts ons na de nederlaag tegen IJVV toch een beetje in de greep had gekregen. 

We speelden compleet zonder zelfvertrouwen terwijl dat toch het hele seizoen juist ons sterke punt was geweest. Logisch gevolg hier van was dat KHC verdiend op voorsprong kwam. Er gingen achter elkaar een aantal duels verloren waardoor de bal bij een tegenstander in het penalty gebied terecht kwam. 

Arjan wilde instappen om de bal te onderscheppen maar was net te laat en torpedeerde de aanvaller van KHC. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty werd feilloos binnen geschoten, Rene zat weliswaar in de goede hoek maar kon niet bij de bal die in het zijnetje belandde. 

KHC nam zo een verdiende voorsprong en ging door met aanvallen. Een aantal keren kwamen we goed weg. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam ook op naam van KHC. De linksback die al eerder had aangetoond over een uitstekende traptechniek te beschikken mocht aanleggen voor een vrije trap van zo’n 25 meter. 

René die graag een vrij zicht wilde op de bal en besloot geen muurtje op te stellen. Wat volgde was een poeier waar Roberto Carlos in zijn beste dagen zich niet voor geschaamd had. Gelukkig voor ons oordeelde de scheidsrechter dat de bal via lat en paal uit het doel ging terwijl veel mensen toch het idee hadden dat de bal ruim achter de lijn was. 

Het geluk van de kampioen zullen we maar zeggen.  Voor rust wisten we hier maar één echt gevaarlijk moment tegenover te zetten. Robert Harbers kopte een bal net naast uit een goede voorzet van Sjors van Gerrisheim. 

Na rust speelden we veel beter dan er voor. De ligt geblesseerde Laurens Harbers kwam in het veld voor Ties ten Barge. Hoewel hij duidelijk niet fit was was het wonder boven wonder Laurens die voor ons de score gelijk trok. Theun Brandriet wist de centrale verdediger de bal af te snoepen en hem mee te geven aan Laurens. Die pijnigde zichzelf voor het team en wist er ondanks zijn liesblessure een sprintje uit te persen, hij ging alleen op de keeper af en ronde bekwaam af. 

Zoals het een echte vedette betaamt liet Laurens zich na zijn goal ook weer vervangen. Het geloof in de titel was weer helemaal terug. Inmiddels was de wedstrijd van OWIOS ook begonnen en de twitter van IJVV werd goed in de gaten gehouden wat het kolderieke beeld opleverde van vlaggenist Danny Spin die met de vlag in de ene hand liep en zijn mobiele telefoon in de andere. 

Hij kreeg dan ook een aantal keer het verwijt van het publiek achter hem dat ie wel wat meer naar het veld mocht kijken en wat minder op zijn telefoon. Ondertussen was het Jeroen Dangremond die de 2-1 op het bord zette. Jeroen verlengde een corner getrapt vanaf de rechterkant voorbij de eerste paal met een subtiele voetbeweging in de korte hoek.

Zo wonnen wij zelf dus onze wedstrijd met 2-1 en was het wachten op goed nieuws vanuit Oldebroek. Bij het laatste fluitsignaal van onze wedstrijd stond OWIOS op een 2-3 achterstand, er was dus nog niks zeker. Toen we echter met zijn allen in de kleedkamer zaten kwam al snel het bericht binnen dat IJVV de 2-4 had gemaakt. 

Een bescheiden feestje werd alvast gevierd. Uiteindelijk verloor OWIOS de wedstrijd met 2-6 en ging dat bescheiden feestje van de kleedkamer over in een spetterend kampioensfeest met alles er op eraan. 

Hamburgers van McDonalds een prachtige vuurwerkshow van Ruben Willems, muziek van SvG Sounds, lekker eten van sponsor Curtricke, een rit op de platte wagen door Rijssen, gezelligheid in café de Schimmels en een bezoek aan de Spoed Eisende Hulp in Almelo. Oftewel, alles wat je van een kampioensfeest verwacht.

Kalender icoon zondag 13 april 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers