Foto bij Excelsior'31 2 laat belangrijke punten liggen in titelrace

Verslag door coach Bram Freie

Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Robin Schar, Gert-Jan Schultink, Rob ten Hove, Kevin Troost (84. Mats Knol), Reno Timmerman, Simon Baysoy (75. Danny Schoenmaker), Jelte van der Berg, Coen Vloedgraven (70. Yorick Calkhoven), Marco ten Bolscher (63. Frank Averesch) en Marco Stegeman

Excelsior’31 2 verspeelt in Apeldoorn 2 dure punten. En na de wedstrijd kon geconcludeerd worden, dat dit totaal onnodig was. Excelsior’31 speelde een goede eerste helft, waarin een aantal goede kansen werden gecreëerd. In de 1e minuut schoot Marco Stegeman hard in zijnet vanuit een moeilijke hoek. In de 3e minuut kwam Marco Stegeman oog in oog te staan met de doelman van CSV, maar er werd afgefloten voor buitenspel.

In de 7e minuut een goede pass van Simon Baysoy op Marco ten Bolscher, maar de keeper kwam net op tijd zijn doel uit en blokte de bal van Marco. Hierna enkele gevaarlijke hoekschoppen voor Excelsior’31, maar de bal viel niet binnen. Excelsior’31 hield de druk erop en CSV kwam er niet aan te pas. In de 28e minuut leek het eindelijk 0-1 te worden, een voorzet van Marco Stegeman leek door Jelte van der Berg te worden ingetikt, maar zijn inzet hobbelde langs de verkeerde kant van de paal.

In de 38e minuut werd een vrije trap van Jelte van der Berg, door Gert-Jan Schultink voor het doel gekopt, de bal kwam voor de voeten van Robin Schar, die de bal beheerst binnen schoot. We gingen rusten met een 0-1 stand, een te kleine voorsprong, gezien de krachtsverhoudingen de eerste helft.

In de tweede helft leek Excelsior’31 het duel snel te gaan beslissen, maar vanuit het niets scoorde CSV de 1-1. Een uitstekende counter van Apeldoornse zijde, werd in eerste instantie uitstekend gestopt door keeper Wilco Nieuwenhuis, maar de rebound was wel raak. Hierna was Excelsior’31 het even helemaal kwijt, er leek wat angst in de ploeg te sluipen.

Er werd niet meer gevoetbald en CSV kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten. In de 78e minuut scoorde CSV de 2-1. Een vrije trap van ruim 20 meter werd over de muur gelepeld en Wilco Nieuwenhuis zag de bal achter hem in het net ploffen.

Totaal onnodig en tegen de verhoudingen in stond Excelsior’31 2 met 2-1 achter. Met invallers Yorick Calkhoven en Frank Averesch als aanjagers werd op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Een goed schot van Frank Averesch werd door de keeper van CSV uit de hoek getikt. Even later leek, de uitstekend spelende, Rob te Hove de gelijkmaker binnen te schieten, hij passeerde 4 man en schoot vanuit een moeilijke hoek de bal keihard op de vuisten van de uitstekende keeper van CSV.

In de 83e minuut toch de gelijkmaker, een steekpass van Yorick Calkhoven werd door Marco Stegeman op waarde geschat en hij schoot de bal prima binnen. Excelsior’31 drukte CSV terug en ging op zoek naar de 2-3. Een minuut na de gelijkmaker leek Excelsior’31 2 weer te scoren, maar de prima voorzet van invaller Mats Knol, kwam bij Yorick Calkhoven verkeerd op de voet terecht. In de 85e minuut kreeg een speler van  CSV zijn 2e gele kaart en kon gaan douchen. Excelsior’31 speelde vol op de aanval, maar de winnende treffer kwam er niet.

Door het puntverlies is Excelsior’31 2 de koppositie kwijt. Met nog 2 wedstrijden te gaan, is het afhankelijk van de koploper Berkum. Er kunnen nog 4 ploegen kampioen worden in de spannende reserve hoofdklasse A.

Het beloven nog spannende weken te worden.

Excelsior’31 2 speelt a.s. donderdag de halve finale van de beker. In Aalten wordt aangetreden tegen AZSV 2. De wedstrijd begint om 20.00 uur.