Excelsior’31 2 strandt in halve finale van de beker

Foto bij Excelsior’31 2 strandt in halve finale van de beker

Excelsior’31 2 speelde donderdagavpnd in de halve finale van de beker in Aalten tegen AZSV 2. Het team van coach Bram Freie verloor met 4-3. Voor Excelsior'31 2 scoorde Marco ten Bolscher 2x en Marco Stegeman.

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp / Multivideo

Verslag door coach Bram Freie
Excelsior’31 2 is er niet in geslaagd door te dringen tot de finale van de districtsbeker. In de halve finale werd gisteravond met 4-3 verloren van AZSV 2.

Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis (k), Robin Schär (78. Yorick Calkhoven), Gert-Jan Schultink, Rob ten Hove, Kevin Troost (45. Danny Schoenmaker), Reno Timmerman, Marco Stegeman, Jelte van der Berg (65. Coen Vloedgraven), Simon Baysoy, Frank Averesch en Marco ten Bolscher

Er werd uitstekend begonnen door Excelsior’31 2 in de halve finale tegen AZSV 2. Al in de 3e minuut stond de 0-1 voorsprong op het bord. Een prima voorzet van Frank Averesch werd door collega-spits Marco ten Bolscher koelbloedig afgerond.

In plaats van dit uitstekende begin een goed vervolg geven, werd Excelsior’31 2 slordig. AZSV dat ver inzakte om vanuit de counter gevaarlijk te worden, wist dit genadeloos af te straffen. Dom balverlies op het middenveld leidde de eerste counter in en direct was het raak, 1-1.

Enkele minuten later werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en in een overvol strafschopgebied wist de spits van AZSV de bal met een omhaal in het dak van het doel af te ronden. Een prachtige treffer. 2 minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip. Wederom dom balverlies leidde een counter in.

Reno Timmerman beging een overtreding binnen “de 16” en vanaf 11 meter werd de bal binnen geschoten. Er waren 30 minuten gevoetbald en het stond 3-1, onterecht kon dit niet eens genoemd worden. Hierna toonde Excelsior’31 veerkracht, het ging vol gas op zoek naar een aansluitingstreffer en die kwam er ook.

Marco Stegeman knalde op aangeven van Jelte van der Berg de 3-2 tegen de touwen. Excelsior’31 drukte AZSV terug en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 40e minuut schoot Marco ten Bolscher, na een goede actie van Reno Timmerman de bal binnen, 3-3.

Tot aan de rust was het Excelsior’31 2 dat de dienst uit maakte en ondanks een enorme kans van Simon Baysoy, viel de 3-4 viel niet en dus gingen we met een gelijke stand thee drinken. Gezien de hele eerste helft een terechte tussenstand. In de rust moest Kevin Troost het strijdtoneel verlaten, hij werd vervangen door Danny Schoenmaker.

In de 2e helft begon Excelsior’31 sterk en speelde het spel zich volledig af op de helft van AZSV. In de 50e minuut een enorme kans voor Excelsior’31 2. Simon Baysoy zette met een uitstekende pass Marco ten Bolscher alleen voor de keeper, Marco leek op weg te gaan naar de 3-4, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal voor op de meegelopen Frank Averesch, deze had de bal niet helemaal verwacht en schoot de bal niet in, maar naast het doel.

AZSV trok hierna het spel wat meer naar zich toe en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. In de 77e minuut scoorde AZSV vanuit de counter de 4-3 en moest Excelsior’31 2 opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Spits Yorick Calkhoven kwam voor verdediger Robin Schar en het werd pompen of verzuipen.

Uiteindelijk leidde dit opportunistische spel nog tot een aardige kans voor Marco Stegeman, maar de keeper van AZSV stond in de weg. Geen gelijkmaker en dus geen bekerfinale voor Excelsior’31 2.

Komende zaterdag is Excelsior’31 2 vrij. Volgende week zaterdag wacht de kraker in de competitie, thuis tegen directe concurrent Sparta Nijkerk 2.

Deze wedstrijd wordt gespeeld om 11.30 uur, op het hoofdveld.