Overzicht fotoreportages van het weekend

Overzicht fotoreportages van het weekend

Vrijdag werden er foto's geschoten bij:



* Nederland Meiden <17 - Zweden Meiden <17 (214 foto's) 



Alle fotoreportages kunt u hier terugvinden www.oypo.nl/santheman 

Onder 17 neemt revanche
Bron: OnsOranje 
Door Welmoed de Lang

Met veel beter spel greep het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 vrijdagmiddag in het tweede duel van het tweeluik tegen Zweden de zege. In Rijssen werd het 1-0. ,,We hebben de stijgende lijn van woensdag kunnen doortrekken”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof.

Na het 1-2 verlies van woensdag was Van Kortenhof vooral over de eerste helft ontevreden. Het betere spel na rust zette zich in de tweede wedstrijd gelukkig door. Zowel aanvallend als verdedigend was Nederland in de tweede confrontatie de betere partij.

,,We hebben in totaal maar één kans weggeven, omdat we over het hele veld veel compacter stonden. We hielden de onderlinge afstanden beter in de gaten en maakten veel minder fouten in de opbouw. Daarbij speelden we goed tussen de linies.”

Gelijk druk 
Van Kortenhof was ook te spreken over linksbuiten Pien de Beer en rechtsbuiten Suzanne Admiraal. ,,Zij zetten bij balverlies gelijk druk op de achterhoede. Dat maakte dat Zweden veel minder aan voetballen en gevaarlijke counters toekwam.”

De Beer haalde op links ook een aantal keer de achterlijn en zorgde met gevaarlijke voorzetten op met name Michelle Hendriks voor rust voor dreiging. Ook Lisanne van Gurp kon met een diepe bal nog een keer richting doel.

Late zege 
Pas na de pauze leverde een bal vanaf de zijkant een treffer op. Tien minuten voor het einde werd een vroege voorzet vanaf links door invaller Esmee de Graaf bij de eerste paal met de buitenkant van de voet vallend achter de Zweedse doelvrouw gewerkt.

,,Zo’n bal is haast niet te verdedigen, dus dat was prima. Al met al was het spel gewoon stukken beter dan woensdag”, aldus Van Kortenhof.

Statistieken:

Nederland - Zweden: 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 70. De Graaf.

Opstelling Nederland: Steen, Van der Wal, Sanders, Zijlma (54. Nouwen), Van den Goorbergh (ATC'65 / FC Twente), Hendriks, Van Gurp (ATC'65 / FC Twente) (41. De Graaf), Verhoeve (41. Van Schijndel), Admiraal, Ten Westeneind (41. Bennink (ATC'65 / FC Twente), De Beer (54. Keizerweerd).

Kalender icoon zaterdag 26 april 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers