Excelsior’31 2 wint topper tegen Sparta Nijkerk 2 (2-0)

Foto bij Excelsior’31 2 wint topper tegen Sparta Nijkerk 2 (2-0)

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp (Multivideo Rijssen)

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Robin Schar, Gert-Jan Schultink, Rob ten Hove, Danny Schoenmaker,  Reno Timmerman, Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher, Frank Averesch (77. Marco Stegeman)

Excelsior’31 2 is verwikkeld geraakt in een ongekend spannende titelstrijd in de reserve hoofdklasse A. Koploper Berkum won met 3-0 van VVOG. Achtervolger sdv Barneveld won met 0-3 bij dvs’33. De andere 2 titelkandidaten Sparta Nijkerk en Excelsior’31 mochten in Rijssen tegen elkaar uitkomen. Bij winst doe je tot de laatste speelronde mee. Bij een gelijkspel of verlies zit het seizoen erop. En dus stonden er in Rijssen 2 zeer gemotiveerde teams op de kunstgrasmat, die beiden vol voor de winst streden.

Excelsior’31 nam direct het initiatief, het spel speelde zich veelal af op de helft van Sparta. Echt hele grote kansen werden echter niet gecreëerd. Een aantal keren kwamen we over de flanken goed door, maar was de eindpass onvoldoende om tot echt grote kansen te komen. Marco ten Bolscher en Frank Averesch vonden de keeper van Sparta op zijn weg. In de laatste minuut voor de rust een grote kans voor Sparta Nijkerk, maar de rechtsbuiten schoot de bal voorlangs.

Ruststand: 0-0. Gezien het spelbeeld had Excelsior’31 meer verdiend, maar de grote kans van Sparta Nijkerk vlak voor rust, had ook de 0-1 op kunnen leveren. Dus al met al was de gelijke stand terecht.

Na de rust kwam Excelsior’31 zeer sterk uit de kleedkamer. In de 47e minuut was het al raak. Jelte van der Berg draaide goed weg en zette Marco ten Bolscher alleen voor de keeper. Marco wist wel raad met deze kans en schoot de bal langs de keeper van Sparta Nijkerk. Na de 1-0, leek Excelsior’31 het duel te gaan beslissen. Excelsior’31 zette Sparta Nijkerk onder druk en het was wachten op de 2-0.

In de 60e minuut een wissel Bij Sparta Nijkerk, een extra aanvaller in het veld. Deze omzetting zorgde voor wat twijfel aan Rijssense zijde. Sparta Nijkerk kwam beter in de wedstrijd te zitten, zonder echt kansen te creëren. In de 71e minuut een corner, Frank Averesch gaf de bal goed voor en Gert-Jan Schultink torende hoog boven alles en iedereen uit en kopte de bal keihard in het dak van het doel, 2-0.

Sparta Nijkerk gaf zich echter niet gewonnen. Met nog een extra aanvaller werd gezocht naar de 1-2. In de 78e minuut leek die er ook te komen, maar de kopbal van de spits van Sparta werd door Patrick Loohuis op een fantastische manier uit de bovenhoek geranseld. In de slotfase werd verder weinig weggegeven. Patrick Loohuis moest nog een keer handelend optreden in de 88e minuut, toen een vrije trap van Sparta Nijkerk in de kruising leek te verdwijnen. Geen aansluitingstreffer en dus een hele knappe en belangrijke 2-0 overwinning voor Excelsior’31 2.

Volgende week de ontknoping. Nog 3 ploegen die kampioen kunnen worden, te weten Berkum 2, sdv Barneveld 2 en Excelsior’31 2. Wij moeten op bezoek bij DTS’35 in Ede, we spelen om 12.15 uur.

Berkum moet op bezoek bij concurrent sdv Barneveld, zij spelen om 11.45 uur. Bij winst en een gunstig resultaat in Barneveld kan Excelsior’31 kampioen worden. Sdv Barneveld kan nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap afdwingen door te winnen van koploper Berkum en te hopen op een misstap van ons in Ede. Berkum heeft de beste papieren, bij winst in Barneveld zijn ze kampioen.

De kampioen van de reserve hoofdklasse gaat spelen voor het landskampioen voor reserveteams.