Excelsior’31 2 grijpt net naast de titel

Foto bij Excelsior’31 2 grijpt net naast de titel

Excelsior’31 2 grijpt net naast de titel

Opstelling Excelsior'31 2: 
Patrick Loohuis (k), Robin Schär, Gert-Jan Schultink (52. Marco Stegeman), Rob ten Hove (70. Nick Haase), Danny Schoenmaker,  Reno Timmerman, Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven (52. Coen Vloedgraven), Marco ten Bolscher (70. Mats Knol), Frank Averesch (70. Ties ten Barge)

Een ongekend spannende slotdag van de competitie heeft Excelsior’31 2 niet de felbegeerde titel opgeleverd. Excelsior’31 2 deed zijn plicht en won met 0-3 van DTS’35. Om kampioen te worden mocht Berkum 2 niet winnen van SDV Barneveld 2. Echter gebeurde dit wel. Berkum won knap met 0-2 in Barneveld en is hierdoor kampioen. Excelsior’31 2 pakte dit jaar, maar liefst 56 punten, maar dat bleken er 2 te weinig te zijn. Langs deze weg feliciteren we Berkum 2 met de titel in de reserve hoofdklasse A en wensen we ze veel succes toe in de strijd om het landskampioenschap.

Excelsior’31 2 speelde in Ede geen beste wedstrijd. In de eerste helft speelde het in een te laag tempo om tot grote kansen te komen. DTS’35 bleef gemakkelijk op de been, ondanks het verschil in kwaliteit. Beide ploegen kregen in de eerste helft nauwelijks kansen en dus was de ruststand 0-0. Dit was een terechte tussenstand.

In de 2e helft ging het tempo wat omhoog en kwamen we er wel doorheen. Jelte van der Berg maakte de 0-1 in de 58e minuut. Enkele minuten later maakte Danny Schoenmaker de 0-2. Intussen kwam door dat Berkum met 0-2 had gewonnen bij Barneveld (deze wedstrijd begon een half uur eerder) en moest de wedstrijd nog uitgevoetbald worden. De teleurstelling was groot.

In de slotfase maakte Simon Baysoy op aangeven van Marco Stegeman de 0-3. Na het laatste fluitsignaal was iedereen erg teleurgesteld, maar niet snel daarna kwam ook het besef dat we een fantastisch jaar hebben gehad. We zijn dit jaar enorm gegroeid en we hebben er met z’n allen alles aan gedaan, helaas komen we 2 punten te kort voor de ultieme bekroning van een prachtig jaar.

We wensen de spelers die elders gaan spelen en  de spelers die doorschuiven naar de selectie van het 1e elftal, heel veel succes toe komend seizoen. Volgend jaar zal de selectie van het 2e elftal, dat nu een gemiddelde leeftijd van 21 jaar kent, waarschijnlijk nog verder verjongd worden. Een mooie uitdaging om er weer een succesvol seizoen van te maken.

Tot volgend seizoen!

 

 

 

 

Kalender icoon zondag 11 mei 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers