Foto bij Excelsior'31 verliest van fit Jong Vitesse (samenvatting & foto's geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interviews (met Hakim Ezafzafi en Roeland ten Berge) door Leon Simons.

Excelsior'31 - Jong Vitesse: 1-3

Door Martin Klaassen

Voor Excelsior’31 over dik een maand aan de competitie begint (6 september, Harkemase Boys uit), heeft de selectie van Roeland ten Berge een goed gevuld schema aan trainingen en oefenwedstrijden voor de boeg. Begin juli oefenden de Rijssenaren tegen HHC Hardenberg (3-1 verlies) en HSC’21 (3-1 winst). Met de wedstrijd tegen Jong Vitesse heeft Excelsior’31 vanmiddag afgetrapt voor deel twee van de voorbereiding.

Excelsior’31 had met Jong Vitesse een kwalitatief sterke en vooral fitte tegenstander gestrikt. De beloftevolle Arnhemmers zijn al een behoorlijk aantal weken in training. Excelsior’31 hervatte de training, na twee weken rust, pas maandag weer. Het verschil in trainingsuren was in de wedstrijd te merken. Aan de kant van Excelsior’31 was het nog wat onwennig. Er moet nog aan de automatismen worden gewerkt, de handelingssnelheid moet nog wat tandjes hoger en ook conditioneel is er winst te behalen.

Dat Jong Vitesse er van minuut 1 tot minuut 90 kort op zat, hielp Excelsior’31 niet om in het spel te komen. Jong Vitesse probeerde het spel te maken, Excelsior’31 moest zich vooral beperken tot de momenten dat het in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Niek Davina was in de 16e minuut dicht bij de 1-0. Een diepe pass van Adi Draganovic kwam bij Patrick Gerritsen. Hij legde de bal opzij naar Davina. De inzet van de Rossumer werd gestopt.

De druk van Jong Vitesse bracht in het eerste half uur de verdediging van Excelsior’31 een aantal keer behoorlijk in de problemen. Met kunst en vliegwerk werden fouten van Arjan Kok en Rico Wolven nog gerepareerd. In de 25e minuut zorgde een te korte terugspeelbal van Wolven voor de 0-1. Kort voor rust zorgde John Lubbers met een knappe kopbal voor de 1-1. Hij dook op bij de tweede paal en wist uitstekend raad met de perfect aangesneden hoekschop van Hakim Ezafzafi.

In de tweede helft wisselde Roeland ten Berge veel en kwam Excelsior’31 er nog minder aan te pas. Gevaarlijk voor het doel van de tegenstander werd het niet meer. Jong Vitesse scoorde nog twee keer. Net na rust en een kwartier voor het einde van de wedstrijd.

25. 0-1, Jong Vitesse.
42. 1-1, John Lubbers
46. 1-2, Jong Vitesse
75. 1-3, Jong Vitesse