Excelsior'31 3 met ruime cijfers langs Kloosterhaar 2

Foto bij Excelsior'31 3 met ruime cijfers langs Kloosterhaar 2

Excelsior’31 3 wint eerste bekerwedstrijd

Excelsior’31 3 – Kloosterhaar 2 7-0 (4-0)

Zaterdag 16 augustus stond de eerste bekerwedstrijd op het programma, met als tegenstander  Kloosterhaar 2 spelend in de 3e klasse. Dit was tevens onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Er ontbraken nog een aantal spelers vanwege de vakantie en een aantal vanwege blessures.

Opstelling:
Rene Kamphuis (k), Mark Seppenwoolde, Arjan Schooten, Gerwin Immink (Muel Kool), Jord Jansen, Ninos Baysoy (Niek Bakker), Ruben Willems, Robert Harbers, Sjors van Gerresheim, Dickjan Goorman en Partrick Smelt (Matthijs de Jonge)

We begonnen fel aan de wedstrijd en kregen meteen een aantal goede mogelijkheden. Door meteen druk vooruit te zetten kwam Kloosterhaar niet aan voetballen toe. De 1-0 liet niet lang op zich wachten, Robert speelde Dickjan in, die de bal perfect aan nam en de 1-0 langs de keeper schoof.

5 minuten later kregen we een corner deze kopte Sjors feilloos binnen op aangeven van Ruben. Het spel speelde zich alleen af op de helft van Kloosterhaar. Gerwin schoof goed in van achteruit en probeerde een poging van zo’n 30 meter, zijn schot spatte uit één op de lat en de rebound ging er ook niet in.

Niet veel later passeerde Robert 3 man en legde de bal opzij naar Ruben die zijn tegenstander leek te passeren maar onderuit ging, de scheids zag tot ieder zijn verbazing een schwalbe in. Een geblokt schot viel voor de voeten van Ruben die hem goed in de hoek schoot, 3-0.

Vlak voor rust werd er nog een keer gescoord, Patrick die zijn tegenstander passeerde en met een uitstekende voorzet Mark bereikte, die hem tegendraads inkopte en daarmee voor de 4-0 aantekende.

Na rust was het nog steeds één richting verkeer. Door het goed op jagen van Mark, die de bal zomaar van de verdediger in de voeten kreeg en oog in oog met de doelman kwam te staan, hij passeerde de doelman en maakte de 5-0.

We lieten de bal goed rond gaan en kwamen niet in de problemen. Na een half uur in de 2e helft was het wederom Robert die de bal aan Dickjan gaf en de 6-0 op het scorebord zette. Het laatste kwartier raakte Ruben geblesseerd. Doordat we door de wissels heen waren moesten we met 10 man verder spelen.

Maar het spel werd er niet anders op. Rene heeft geen redding hoeven te verrichten, dit ook mede door een ijzersterke verdediging. We bleven doorgaan waar we mee bezig waren. Robert slalomde zicht door de verdediging van Kloosterhaar heen en vervolgens met een prachtige stift de 7-0 op zijn naam schreef. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag 23 augustus staat de volgende bekerwedstrijd op het programma, we spelen dan in Holten om 14:30 tegen Blauw Wit 2 (2e klasse)