Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken punt tegen topklasser

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken punt tegen topklasser

Vrijdagavond stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Uit in Lelystad, tegen Anatolia 1. Een bekerwedstrijd. Een mooie kans voor het tweede om te kijken hoe het er voor staat.

De wedstrijd begon zoals verwacht: Anatolia domineerde vanaf de eerste minuut. Veel balbezit, maar doordat Excelsior’31 compact verdedigde werden er niet veel noemenswaardige kansen gecreëerd. En was dat wel het geval, dan stond de uitstekend keepende Marien Baan in de weg. Het ging lang goed. En net wanneer je dat beseft, ligt de bal twee keer in het netje. Vooral de tweede goal stelde de klasse en kwaliteit van Anatolia ten toon. Maar Excelsior’31 bleef knokken voor wat het waard was en kreeg vlak voor rust loon na werken toen Niek Haase een mooie uitworp van de keeper beheerst binnenschoot. 2-1 ruststand, alles kan nog.

Na rust begon Anatolia enigszins onrustig te worden. Ze werden slordiger, maakten wat foutjes en mistten op beslissende momenten het overzicht. De jongens van het tweede, die dit seizoen onder leiding staat van het duo Erik Baan en Gerald Keizer, kregen dit in de gaten en loerden op het goeie moment om toe te slaan. Uiteindelijk was het Rik Harbers die met zijn briljante ‘linker’ verwoestend uithaalde en de keeper passeerde. Daarna brak de strijd pas écht los. Anatolia móest, Excelsior’31 kón de wedstrijd winnen. En het was Excelsior’31 die de grootste kansen kreeg om op voorsprong te komen. Maar de vermoeidheid nam toe en de scherpte ontbrak. En waar iedereen bang voor was, gebeurde. In de laatste minuut scoorde Anatolia de 3-2. Een grote domper, maar het was nog niet afgelopen. In een laatste aanval, alles-of-niets, gaf John Lubbers de bal snoeihard voor op de tweede paal. Daar stond ineens Lennart van de Maat klaar om de bal binnen te lopen. Dolle vreugde. Kort daarna floot de uitstekend fluitende scheidsrechter de wedstrijd af.

Een punt pakken tegen een topklasser, een mooi begin van het nieuwe seizoen. Het geeft in ieder geval vertrouwen voor de volgende wedstrijd, woensdagavond 10 september tegen ESA in Arnhem. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd is donderdag 18 september tegen LZV/Kuypers.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Rik Harbers, Niek Haase en Lennart v/d Maat

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Lennart v/d Maat, John Lubbers, Niek Haase, Rik Harbers en Daan Kreijkes.
Coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan