Rob ten Hove matchwinnaar in Harkema (samenvatting en reacties geplaatst!)

Foto bij Rob ten Hove matchwinnaar in Harkema (samenvatting en reacties geplaatst!)

Rob ten Hove matchwinnaar in Harkema (samenvatting en reacties geplaatst!)

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge op Excelsior'31 TV

Klik hier voor een reactie van Rob ten Hove op Excelsior'31 TV

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons. 

 

Excelsior’31 – Harkemase Boys: 1-2 (1-0)

Door Martin Klaassen

Op papier stond er met de nummer 15 van de Topklasse van vorig seizoen tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse C  in 2013/2014 direct een kraker op het programma. De aanloop naar deze wedstrijd is voor beiden ploegen niet vergelijkbaar. Waar een zoekend Excelsior’31 zich met moeite plaatste voor de volgende ronde in de districtsbeker, maakte Harkemase Boys met uitslagen als 1-8 en 5-1 en 2-0 korte metten met hun poulegenoten.

Excelsior’31 trainer Ten Berge had wat betreft zijn basisopstelling weinig verrassingen. De spelers die begonnen, stonden in de voorbereiding ook vaak samen op het wedstrijdformulier. Er is met de blessures van Patrick Gerritsen, Gradus Hempenius, Joran Pot, Gerald ten Hove en Amanuel Isa ook niet veel te kiezen. Wat voor de buitenstaander het meest opvalt, is dat middenvelder Niek Davina, dienst doet als diepste aanvaller. Adi Draganovic schoof aan de rechterkant -met René Sikkelbein in zijn rug- een linie op.

In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit. Het speelplan van de Harrekieten was duidelijk: de gevaarlijke en behendige spelers voorin (Musliu, Constansia en Bacuna) bedienen. Echt gestroomlijnd ging dat meestal niet, maar het leverde geregeld een gevaarlijke situatie op. Het elftal van Jan Vlap had met de verre ingooien van Henny Bouius ook nog eens een veelvuldig gebruikt wapen in huis.

Het weerwoord van Excelsior’31 was pover. Het speelde mat, was wellicht wat nerveus en raakte de bal vaak in een vroeg stadium kwijt. Roeland ten Berge moest ook al vroeg wisselen. Dylan Vosskuhler kon na een harde charge op zijn enkel de wedstrijd niet vervolgen. Simon Baysoy nam de positie links achterin over. Hij deed dit zeer overtuigend.

Omdat het voetballenderwijs niet lukte, trok Excelsior’31 geregeld -via de lange bal- de kaart Hakim Ezafzafi. De rappe aanvaller was als linksbuiten zijn directe tegenstander Jesse Renken vaak de baas. In de 23e minuut werd Ezafzafi diep gestuurd door Adi Draganovic. Hij schatte de bal op waarde in, maar miste geluk in de afwerking. De bal stuiterde via onderkant van lat het veld weer in.

Harkemase Boys wist met de eerste grote kans wel raad. Een combinatie tussen Bacuna en Constansia en een afgemeten voorzet op het hoofd van Arton Musliu volgde. De rechtsbuiten kopte in minuut 26 de bal onhoudbaar binnen. Tien minuten later had Ezafzafi zichzelf weer knap voor doelman Erick Jansema gesoleerd. Weer een grote kans. Ditmaal schoot Ezafzafi de bal hard voorlangs. Excelsior’31 deed zichzelf qua kansen, -ondanks het tegenvallende spelniveau- tekort met een 1-0 ruststand.

Gezien het sterke begin van de tweede helft leek het erop dat de 11 Excelsioren er van doordrongen waren dat er in Harkema iets te halen viel. Het legde meer overtuiging aan de dag. Excelsior’31 nam de touwtjes strak in handen en bepaalde wat er gebeurde. De jochies met de goede bedoelingen hadden plaats gemaakt voor kerels met een duidelijk plan. In de 56e minuut werd er gestalte gegeven aan de dadendrang. De gelijkmaker volgde. Niek Davina stuurde Hakim Ezafzafi diep en nu was het wel raak. Ezafzafi schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

Harkemase Boys was geen schim meer van de ploeg die het voor rust was. Dit was -naast dat ze het zelf af lieten weten- de verdienste van Excelsior’31. De Rijssenaren lieten goed voetbal zien. Het vertrouwen groeide in iedere linie. De verdediging straalde veel power uit. De goede ingrepen toonden aan dat het niet bij deze attitude bleef. De middenvelders (Ten Hove, Vloedgraven en Gerritsen Mulkes) stemden hun spel goed op elkaar af: waar de een instapte of diep ging, zakte de ander in. Harkema had het moeilijk met deze dynamiek.

Het duurde echter een lange tijd voordat de buit binnen werd gehaald. Uitstekende mogelijkheden waren er genoeg, maar het afmaken van kansen blijft een belangrijk verbeterpunt. Daarbij moet ook gezegd worden dat Harkemase Boys doelman Erick Jansema een sterke wedstrijd keepte. Hij kon echter niet voorkomen dat Excelsior’31 met de drie punten huiswaarts keerde. Invaller Tim Letteboer speelde een belangrijke rol bij de winnende treffer. Hij fungeerde op de rand van de zestien als aanspeelpunt en zorgde ervoor dat Rob ten Hove de bal perfect mee kon nemen. Ten Hove schoot in minuut 86 de bal gedecideerd langs Jansema. Hij bekroonde daarmee de uitstekende tweede helft van zijn ploeg.

Volgende week speelt Excelsior’31 de tweede competitiewedstrijd, thuis tegen VVOG uit Harderwijk.

Scoreverloop: 27. Arton Musliu 1-0, 56. Hakim Ezafzafi 1-1, 86. Rob ten Hove 1-2

Opstelling Excelsior’31:

Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Rico Wolven, Rene Sikkelbein (82. Frank Averesch), Dylan Vosskühler (13. Simon Baysoy), Coen Vloedgraven, Hakim Ezafzafi, Niek Davina (78. Tim Letteboer), Michel Gerritsen Mulkes, Rob ten Hove

Opstelling Harkemase Boys:

Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken (87. Bryan Inge), Adams Sarkodie, Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Henny Bouius (72. Raymond Bolt), Johnsen Bacuna, Gersinio Constansia (68. Heine Uuldriks), Arton Musliu

De overige uitslagen en de stand:






 

Kalender icoon maandag 8 september 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers