Excelsior'31 worstelt met zichzelf, VVOG profiteert (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 worstelt met zichzelf, VVOG profiteert (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 worstelt met zichzelf, VVOG profiteert (samenvatting geplaatst)

Klik hier voor een reactie van Tim Letteboer, op Excelsior'31 TV

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge, op Excelsior'31 TV

Klik hier voor 38 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis (beelden/montage), José Nijhof (presentatie) en Leon Simons (interviews).

 

Excelsior'31 - VVOG: 0-1 (0-1)

Door Martin Klaassen

Excelsior’31 trainer Roeland ten Berge besloot ten opzichte van de basisopstelling tegen Harkemase Boys zijn team iets te wijzigen. De vorige week uitgevallen Dylan Vosskuhler begon op de bank. Gerald ten Hove was weer terug van een blessure en nam de stek rechts voorin in. Adi Draganovic zakte daardoor een linie terug en René Sikkelbein verhuisde naar de plek links achterin.

Waar de eerste competitiewedstrijd uit tegen Harkema Boys twee gezichten had, had de thuiswedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk er één. In Harkema werd een matige eerste helft gevolgd door een goed tweede bedrijf. Tegen VVOG worstelde Excelsior’31 de complete wedstrijd met zichzelf.

Al vanaf het eerste fluitsignaal wilde het niet lukken aan Excelsior’31-zijde. Het was een combinatie van het mislukken van een hoop aspecten: de afstemming onderling was niet goed, de passes waren vaak onsecuur, het wilde niet vlotten met de aannames en het spel speelde zich af in een te laag tempo.

VVOG hoefde er op het oog niet veel tegenover te zetten. Het had weinig tegen het dominerende Excelsior’31 in te brengen, maar leek dit ook niet nodig te hebben. De ploeg van Ad Engelkes kwam in de 16e minuut op voorsprong door een doelpunt van Pernelly Biya. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam uit bij de rechtsbuiten. Biya kreeg de tijd om de bal diagonaal, buiten het bereik van doelman Arjan Kok, binnen te schieten. Even daarna had VVOG de mogelijkheid om de score uit te breiden. Het schot van Kevin van der Vlag miste precisie.

Meer kansen dan deze creëerde VVOG niet. De Harderwijkers vonden het niet erg dat Excelsior’31 aan de bal was. De teamdiscipline bij VVOG was goed, de taken werden uitgevoerd. Het was aan Excelsior’31 om er wat van te maken. Het lukte Excelsior’31 niet VVOG op wat voor een manier dan ook echt te testen, of ook maar iets aan het wankelen te brengen. Daarvoor ging er in de weg naar het doel van VVOG-doelman Frans Koornberg teveel mis. Uit onmacht werd het in de eerste helft vaak geprobeerd met een pass in de diepte.

In de tweede helft probeerde Roeland ten Berge met het inbrengen van Tim Letteboer (en later Joran Pot en Dylan Vosskuhler) de machine in beweging te krijgen. Excelsior’31 kwam door de balvaste Letteboer wel wat dichter bij het doel, maar wat er uit voortvloeide mocht amper naam hebben. Er waren een paar mogelijkheden waar te nemen, maar bang werd de achterhoede van VVOG er niet van.

Volgende week gaat Excelsior’31 op bezoek bij SV Urk. Het krijgt daar de kans het blazoen op te poetsen na de offday tegen VVOG.

Scoreverloop:

16. 0-1, Pernelly Biya

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, René Sikkelbein (74. Dylan Vosskuhler), Rico Wolven, John Lubbers, Adi Draganovic, Rob ten Hove, Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes (64. Joran Pot), Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Gerald ten Hove (46. Tim Letteboer)

VVOG: Frans Koornberg, Lennard van de Brink, Jan Jurriën Hop, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Thomas Vossebelt, Richard Haklander (64. Jos Dijkstra), Oussama Labari (90+2. Reyer Roelofsen), Pernelly Biya, Martijn Duits, Kevin van der Vlag (83. Naoufal Boutachkourt)



 

Kalender icoon maandag 15 september 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers