Excelsior'31 2 heeft geen kind aan VVOG 2

Zaterdag stond het 2e competitie duel van Excelsior’31 2 op het programma. Nadat het vorige week een knappe overwinning behaalde op HHC Hardenberg 2 moesten ze nu aantreden tegen het sterke VVOG 2.

Door Stef Peeters

De wedstrijd:
De eerste helft begon niet erg vermakelijk, maar na ongeveer 20 minuten spelen hielp de keeper van VVOG een handje. De verdediging gaf een rustige terugspeelbal, de keeper wilde de bal stoppen met zijn voet, maar hield die te hoog en zo rolde de bal met een rustig tempo de goal in, 1-0.

VVOG, dat eigenlijk nauwelijks aan spelen toekwam op De Koerbelt, kreeg desondanks een klein kansje, maar die werd gepareerd door Patrick Loohuis. Wat later kreeg Excelsior'31 2 een grote kans via Frank Averesch, één op één op de keeper, maar die werd knap gestopt door de keeper van VVOG.

Een paar minuten later kreeg Ties ten Barge, na een mooi steekballetje van Yorick Calkhoven, een grote kans om de 2-0 te maken, maar hij wist eveneens niet te scoren. Excelsior'31 2 bleef doordrukken en kansen creëren.

Ongeveer 15 minuten voor rust maakte Frank Averesch de 2-0. Na een goede steekbal van Yorick Calkhoven en een mooie sprint van Frank Averesch kapte de laatste zijn directe verdediger uit en schoot de bal beheerst binnen. Een paar minuten later kreeg Ties ten Barge een grote kans, na mooi ‘’tikie taka’’ voetbal. Helaas leidde dat niet tot een doelpunt. Daardoor gingen we rusten met een 2-0 stand.

De 2e helft begon met een kansje voor VVOG, maar de bal ging rakelings voorlangs. Hierna nam Excelsior'31 2 het initiatief weer. Later in de wedstrijd, ongeveer een kwartier voor het einde, trapte Patrick Loohuis, die overigens een prima wedstrijd keepte, de bal naar voren. Yorick Calkhoven sprintte naar de goal en schoot de bal over de keeper de goal in, 3-0. Later kreeg Excelsior'31 2 nog een paar goede kansen maar benutte die niet. Zo won Excelsior'31 2 deze wedstrijd en heeft het na 2 wedstrijden de volle buit.

1-0 e.d.  VVOG
2-0  Frank Averesch
3-0 Yorick Calkhoven