Foto bij Excelsior'31 3 moet de punten in Hulzen laten

Hulzense Boys 2 - Excelsior 31 3

Opstelling Excelsior'31 3;
René Kamphuis (k), Jacco Vis, Arjan Schooten, Niek Bakker, Jord Jansen (53. Simon Kool), Ruben Willems, Robert Harbers, Gerwin Immink, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (77. Patrick Smelt), Dik-Jan Goorman (46. Sjors van Gerresheim).

Op wederom een zonnig en benauwde zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma. Na onze overwinning van vorige week reisden we met het nodige zelfvertrouwen af naar Hulsen. Echter met wel de wetenschap dat we het de laatste jaren altijd lastig hebben gehad tegen deze tegenstander. Ook vanwege het feit dat Hulsen vorige week met 7-0 had verloren, wisten we zeker dat we tegenover een gemotiveerde tegenstander kwamen te staan.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd was het van 2 kanten aftasten en kijken naar het strijdplan van de tegenstander. Hierna kropen we voorzichtig uit onze schulp en probeerden we, door Hulsen vroeg vast te zetten en te storen, het heft in eigen handen te nemen. Dit leidde buiten een aantal individuele acties (waaronder René die tot 2 keer toe de spits wist uit te spelen) en schoten van afstand niet tot noemenswaardige kansen.

Doordat er echter helaas niet goed gevoetbald werd, haalden we onszelf langzaam uit de wedstrijd. Hulsen merkte dit op en kwam beter in het spel. Met name op het middenveld werd nu de slag verloren. De inschuivende verdedigers en dynamische middenvelders maakten het ons dusdanig lastig dat we niet veel meer te vertellen hadden. Dit leidde in de 30e minuut tot de 1-0 voor Hulsen. Een strakke voorzet vanaf de flank werd goed binnengewerkt door de inlopende aanvaller.

In de resterende 15min van de eerste helft voerden we een positiewissel door, Dik-Jan kwam in de punt te staan. Door zijn balvastheid hadden onze middenvelders meer tijd om aan te sluiten en zo aan voetballen te komen. Dit pakte in de 35e minuut goed uit. Na een goede pass vanuit het middenveld werd Jeroen diep gestuurd, maar werd afgestopt door een overtreding van de linksback. Ruben nam de vrije trap en legde de bal panklaar op het hoofd van Robert die knap diagonaal binnenkopte en zo zijn 2e seizoenstreffer liet aantekenen. In de resterende minuten golfde het spel wat over en weer zonder dat beide ploegen gevaarlijk werden. Ruststand 1-1, alles is nog mogelijk in de 2e helft!

Na rust een nagenoeg gelijk spelbeeld. Tot het in de 55e speelminuut weer mis ging. Na balverlies achterin kon de spits van Hulsen vrij doorlopen op René. Was het niet dat hij vlak buiten de 16 aan z'n shirt werd getrokken en naar de grond ging. Een vrije trap en rood, toch? Maar de scheids besloot anders, een penalty en geel... Overigens was dit het begin van een aantal warrige beslissingen en gele kaarten. De strafschop werd benut, 2-1.

Vanaf nu keken we weer tegen een achterstand aan maar hadden toch het vertrouwen op een goed afloop. Helemaal na een aantal goede mogelijkheden. Zo stonden we even later 1-1 op de keeper maar ging de bal er helaas niet in. Een aantal minuten later spatte een vrije trap op de lat uiteen en weer wat later werd de bal door Hulsen van de lijn gehaald. Zo waren er nog een aantal mogelijkheden meer te noteren.

Doordat we af en toe wat slordig waren in de passing, meer risico moesten nemen en snel vermoeider raakten, stond de makkelijk combinerende tegenstander af en toe snel voor ons doel. Gelukkig lag onze keeper een aantal keer goed in de weg of was Hulsen onzorgvuldig in de afronding, zodat de beslissing in de wedstrijd uitbleef. Tot in de 92e minuut het doek definitief viel. Na een counter in de laatste minuut kon de vers ingevallen aanvaller de bal simpel binnen tikken waardoor de wedstrijd afgelopen was.

Helaas dus geen punten dit weekend, wel hebben we alles gegeven tot de laatste minuut. En zoals ons clublied ons leert: "... trainen we tot de volgende keer, dan winnen wij em vast wel weer!".

Volgende week zaterdag spelen we thuis om half 3, tegen FC Zutphen 2, u bent welkom!