Excelsior'31 3 vergeet kansen te benutten

Foto bij Excelsior'31 3 vergeet kansen te benutten

Opstelling Excelsior’31 3:
Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten ©, Niek Bakker, Simon Kool (45. Jacco Vis), Gerwin Immink, Sjors van Gerresheim, Robert Harbers, Jeroen Dangremond (70. Dick-Jan Goorman), Ronald Brinkman, Patrick Smelt (75. Ruben Willems)

Op een warme en benauwde zaterdag stond de 3e competitiewedstrijd op het programma. Na de nederlaag van vorige week tegen Hulzense Boys 2, moest er vandaag gewonnen worden van FC Zutphen 2. We begonnen erg sterk aan de wedstrijd en dit leidde ook tot een groot aantal kansen. De tegenstander kwam niet aan het voetballen toe en waren een stuk minder scherp als wij. In het begin van de eerste helft kregen Jeroen en Ronald de grootste kansen, maar faalde in de afwerking.

Na ongeveer 35 minuten spelen begon het te flitsen en staakte de scheidsrechter de wedstrijd even. We maakten ons klaar voor de 2e helft waarin er echt gescoord moest gaan worden. We voetbalden redelijk goed en de duels werden ook bijna allemaal gewonnen.

Na een overtreding van een middenvelder van FC Zutphen, werd er een gele kaart getrokken. Dit leidde tot enige frustratie en er kwam een tweede kaart achteraan. Zutphen moest dus verder met 10 man. In de tweede helft hadden we het er moeilijk mee om het net te kunnen vinden. Ook tegen 10 man lukte het niet. We waren gewaarschuwd voor de standaard situaties waarop zij getraind hadden en dit leidde ook tot de 0-1.

Uit een vrije trap werd de bal door een vrijstaande speler tegen de touwen gewerkt. Niet veel later werd op bijna precies dezelfde manier de 0-2 op het scorebord gezet. De kansen verhouding van de wedstrijd was ongeveer 25 om 3. De bal wilde er niet in vandaag. Vlak voor tijd scoorde Robert Harbers nog de 1-2 maar we konden de 3 punten niet in Rijssen houden.

Volgende week geven we alles tegen WHC 2 en gaan we de 3 punten meenemen naar Rijssen!