Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk in knotsgek duel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk in knotsgek duel

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen ZVV/ABC Hekwerk 1 met 6-6 gelijkgespeeld. Het sportieve duel werd ontsierd door maar liefst negen gele kaarten. Vijf stuks voor de thuisploeg en vier voor de uitploeg.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, begon Excelsior’31 onthutsend zwak aan de wedstrijd. Het team had moeite om de bal rond te laten gaan en in de ploeg te houden. De meest simpele ballen werden eenvoudig ingeleverd of veroverd door de gastheren. ZVV/ABC Hekwerk profiteerde hier tweemaal dankbaar van en stond zodoende al vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor.

Nadat Excelsior’31 tweemaal de paal trof, leek het iets beter in de wedstrijd te komen. In een tijdsbestek van twee minuten zette John Lubbers (die Jan Borghuis verving) met twee doelpunten Excelsior’31 naast ZVV/ABC Hekwerk. Helaas viel direct hierna uit een vrije trap de 3-2.

Kort voor rust kregen twee spelers van ZVV/ABC Hekwerk een gele kaart. Excelsior’31 profiteerde hier optimaal van en door doelpunten van Arnoud Baan en Maarten Postma kwam het deze avond voor het eerst op voorsprong: 3-4. Met nog een minuut te spelen tot aan de rust moest John Lubbers ingrijpen, na slordig balverlies van een medespeler. Dit leverde Excelsior’31 deze avond de eerste gele kaart op. De paal en Willard Baan voorkwamen vervolgens dat ZVV/ABC Hekwerk op gelijke hoogte kwam, waardoor er met een 3-4 stand werd gerust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er niet veel, totdat Nathan Oraile namens Excelsior’31 een gele prent kreeg. Heel lang kon ZVV/ABC Hekwerk niet profiteren van deze man-meer-situatie, aangezien de nummer 9 van ZVV/ABC Hekwerk op een domme manier zijn tweede gele kaart pakte. In plaats van vijf tegen vijf werd het even vier tegen vier. Agassi Daneljan wist in deze fase te scoren en de marge te verdubbelen: 3-5, waarna beide ploegen even later weer met vijf tegen vijf speelden.

Excelsior’31 leek de wedstrijd onder controle te hebben en ook te gaan profiteren van het geblesseerd uitvallen van de beste speler van het veld -Edward Herrera Ospina- van ZVV/ABC Hekwerk. Hoewel twee dotten van kansen op de 3-6 om zeep werden geholpen, leek niets een zege van Excelsior’31 in de weg te gaan staan. De 3-6 hing in de lucht, zeker nadat er wederom een speler van ZVV/ABC Hekwerk op de bon ging.

Helaas verliep het anders. Zowel keeper Willard Baan als Henk Lankamp liepen vervolgens tegen een domme gele kaart op. Op dat moment kantelde de wedstrijd en wist ZVV/ABC Hekwerk tweemaal te scoren, waardoor het 5-5 stond. Nadat Maarten Postma vervolgens de paal raakte, was het even later Willard Baan die één op één met de spits van ZVV/ABC Hekwerk redde. Toch moest hij niet veel later voor de zesde keer de bal uit net vissen: 6-5. Excelsior’31 leek de avond zonder punten af te sluiten, maar in de laatste minuut tikte Maarten Postma bij de tweede paal de verdiende gelijkmaker (6-6) binnen.

Het had nog mooier voor Excelsior’31 kunnen zijn. Tien seconden voor tijd viel er, na een overtreding, aan ZVV/ABC Helwerk zijde nog een gele kaart. De toegekende vrije trap werd door John Lubbers in de muur geschoten. Veel tijd voor de man-meer-situtatie was er niet meer. De scheids floot kort hierna voor het einde van de wedstrijd.

Met zeven punten uit drie wedstrijden draait Excelsior’31 prima bovenin mee in de competitie. Volgende week vrijdag 3 oktober speelt het de vierde wedstrijd. Het neemt het dan om 21.00 uur op, in sporthal de Reggehal in Rijssen, tegen  FC Anatolia 1; één van de titelkandidaten in de Topklasse E.

Doelpunten Excelsior’31 1: Maarten Postma (2x), John Lubbers (2x), Arnoud Baan, Agassi Daneljan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Henk Lankamp en John Lubbers
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel