Klik hier voor een reactie van Dylan Vosskühler op Excelsior'31 TV.

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge op Excelsior'31 TV.

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews door José Nijhof.

Door Martin Klaassen

Excelsior’31 trainer Roeland ten Berge had voor de tweede thuiswedstrijd twee wijzigingen in zijn basiselftal doorgevoerd. Hij kon nog geen beroep doen op de langdurig geblesseerden (Hempenius, Isa, Gerritsen) en ook René Sikkelbein (zie weekjournaal Excelsior’31 TV) is nog niet wedstrijdfit. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Urk begon Rob ten Hove in plaats van Gerald ten Hove. Tim Letteboer startte omdat Hakim Ezafzafi zich te laat meldde voor de wedstrijdbespreking.

Uit het wedstrijdverslag van de vorige verloren wedstrijd van WVF (0-2 tegen Harkemase Boys) viel op te maken dat er een stijgende lijn zit in het spel van de nog puntloze Zwollenaren. De vraag vooraf was: met welke intenties komt de promovendus naar De Koerbelt en hoe gaat Excelsior’31 hiermee om?

Al snel bleek het antwoord op de vraag van de intenties van de uitploeg er niet toe te doen. Excelsior’31 dicteerde vanaf het begin de wedstrijd en WVF kon alleen maar toekijken. Proberen de roodwitten een halt toe te roepen, meer zat er simpelweg niet in. De thuisploeg verplaatste de bal in een zo hoog mogelijk tempo, er was veel beweging en de spelers vonden elkaar goed. De bal bleef in balbezit vaak laag, een duidelijk teken dat het veldspel in orde is. Er werd goed gebruikt gemaakt van de ruimte die er op het speelveld ontstond.

Een grote opsteker voor Excelsior'31 was dat het eerste doelpunt al vroeg viel. In de 8e minuut kwam, uit een hoekschop van Dylan Vosskuhler, de bal bij Niek Davina. Hij kon het laatste beslissende zetje geven. Het doelpunt gaf rust en vertrouwen. Excelsior’31 koesterde het balbezit en ging op jacht naar een tweede treffer. In het half uur dat volgde was Davina 1x en Letteboer 2x dicht bij een treffer met een kopbal, haalde Rob ten Hove verwoestend uit na een afgeslagen hoekschop en werd een bekeken poging van Joran Pot net over de lat getikt door doelman Te Wiele.

Pas in de 40e minuut stond de 2-0 op het scorebord. Het was Adi Draganovic die, vanaf een meter of 25, met een prachtig diagonaal afstandsschot de WVF-doelman kansloos liet. De bal verdween in de linker winkelhaak. Draganovic beloonde hiermee naast de goede eerste 45 minuten van zijn team, ook zijn eigen sterke optreden. WVF wist zich maar moeilijk raad met zijn acties en de daaruit volgende spelvoortzettingen. Ook op Tim Letteboer hadden de gasten weinig grip. Er moesten noodgrepen en gele kaarten aan te pas komen om hem, als zeer nuttige pion in het aanvalsspel, tot stoppen te manen.

De tweede helft kwam, mede door een aantal blessurebehandelingen aan de zijde van WVF, maar moeilijk op gang. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Excelsior’31 had de bal en het voornemen om het grote verschil in kwaliteit in doelpunten uit te drukken. Echter, veel uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Tot het strafschopgebied was het bij Excelsior'31 dik voor elkaar. In de laatste fase, het tot kansen komen, valt er zeker nog winst te boeken.

Tien minuten voor tijd werd de 3-0 aangetekend. Coen Vloedgraven stuurde met een goede dieptepass Draganovic weg. De verdediger gaf de bal strak voor, waarna Hakim Ezafzafi de bal met veel moeite over de doellijn kon werken. Vier minuten later scoorde het pover spelende WVF, in de persoon van Lennart Bril zowaar de 3-1. Joran Pot leidde het buitenkansje (de enige van WVF in de hele wedstrijd) in met een domme passfout. Het slotakkoord was weer voor Excelsior’31. Gerald ten Hove werd diep gestuurd door Davina en gaf zijn invalbeurt glans met een strakke afronding in de korte hoek.

Opstellingen:
Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler, Rico Wolven (83. Jurriaan Seppenwoolde), John Lubbers, Adi Draganovic, Joran Pot, Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes, Rob ten Hove (65. Hakim Ezafzafi), Niek Davina, Tim Letteboer (76. Gerald ten Hove)

WVF: Mike te Wiele, Robbert-Jan Stals (71. Kristian Bril), Dion Reijnen, Sybren Poppen, Hans Kamping, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester (46. Elroy Modderman), Michel Koning (46. Lennart Bril), Muttihin Yükselen, Jeroen van Brummen, Ozhan Kardag

Scoreverloop:
8. Niek Davina 1-0, 40. Adi Draganovic 2-0, 81. Hakim Ezafzafi 3-0, 84. Lennart Bril 3-1, 90+1. Gerald ten Hove 4-1

Gele kaarten:
Excelsior’31: Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers
WVF: Dion Reijnen, Sybren Poppen, Robbert Jan Stals, Rob Meijerink

De stand:

Excelsior’31 speelt volgende week in Emmeloord tegen koploper Flevo Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.