Moeizame overwinning zaalvoetballers Excelsior’31 2

Foto bij Moeizame overwinning zaalvoetballers Excelsior’31 2

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVO/Unica Schutte ICT 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdag stond de tweede thuiswedstrijd voor Excelsior’31 2 op het programma. Uit de voorgaande drie wedstrijden, werden 4 punten gehaald. Zowel door de Rijssenaren als door de tegenstander, ZVO/Unica Schutte ICT 1 uit Ommen.

Met de van een blessure teruggekeerde Gerald Keizer in de gelederen, begon Excelsior’31 voortvarend aan de wedstrijd. De uitstekend spelende John Lubbers zette hoogst persoonlijk de 1-0 en 2-1 voorsprong op het scorebord. Tussendoor scoorde ZVO/Unica Schutte ICT uit een degelijke aanval. Vlak voor rust deelde de scheidsrechter een gele kaart uit vanwege commentaar op de leiding. Via Lennart van de Maat, die bewees een betrouwbare vervanger te zijn van de afwezige Remco Haan, profiteerde Excelsior’31 daar optimaal van, 3-1.

Ook na rust stonden ‘de jongens van Jan de Wit’ goed te verdedigen. Slechts één tegendoelpunt hoefden zij te incasseren. Na een professionele overtreding, kreeg Gerald Keizer een gele prent. Deze buitenkans werd ook door de voetballers uit Ommen benut, 3-2. ZVO/Unica Schutte ICT kreeg hoop op een goede afloop, maar dankzij uitstekend keeperswerk van Marien Baan bleef het bij twee tegendoelpunten. In de laatste minuut maakte Excelsior’31 aan alle onzekerheid een einde. Via een prachtige aanval scoorde Rik Harbers de 4-2.

De zwaarbevochten overwinning stemde Erik Baan en Gerald Keizer tot tevredenheid. De drie punten zijn in Rijssen gebleven, 7 punten uit 4 wedstrijden. We staan er netjes tussen. Volgende week wacht een uitwedstrijd. In Enschede is Drienerlo de tegenstander. Ook dan weer volop strijd voor de 3 punten!

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: John Lubbers (2x), Lennart v/d Maat en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Lennart van de Maat, Daan Kreijkes, Rik Harbers, John Lubbers en Niek Haase
Speler-/coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan