Excelsior’31 3 pakt volle winst tegen Vroomshoopse Boys 2

Foto bij Excelsior’31 3 pakt volle winst tegen Vroomshoopse Boys 2

Excelsior’31 3 pakt volle winst tegen Vroomshoopse Boys 2

Opstelling Excelsior'31 3: 

Rene Kamphuis (k); Marc Seppenwoolde; Arjan Schooten; Ronald Brinkman (’46 Niek Bakker); Ruben Willems (’60 Sjors van Gerresheim); Gerwin Immink (’46 Dick-Jan Goorman); Jord Jansen; Jeroen Dangremond; Robert Harbers; Patrick Smelt (’76 Theun Brandriet)

Na 3 opeenvolgende verliespartijen was het bij ons wel duidelijk dat er eindelijk weer een 3-punter gepakt diende te worden om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Dit moest dan vandaag gebeuren tegen Vroomshoopse Boys 2.

Onder prima weersomstandigheden werd er afgetrapt voor de wedstrijd. Na wat aftasten was de eerste kans voor Excelsior. Jeroen werd middels een lange bal de diepte ingestuurd en gaf een prima voorzet af die door 2 man van ons verkeerd werd verwerkt.

Voetballend was het de eerste helft zeker niet hoogstaand wat Excelsior liet zien. Zoals wel vaker was voetballen via het middenveld lastig, waardoor al snel voor de lange bal werd gekozen. Vroomshoop kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar dankzij prima keeperswerk van Rene leverde dit geen doelpunten op. We gingen rusten in de wetenschap dat de beste kansen voor ons waren geweest, maar dat Vroomshoop er gevaarlijk uit kon komen.

In de rust werden er een aantal wisselingen gedaan, waardoor we in de 2e helft wat meer grip kregen op het middenveld. Dit resulteerde  2 minuten na rust meteen in een doelpunt. Een fantastische lob van invaller ‘DJ’ Goorman viel over de keeper bij de tweede paal binnen. Na dit doelpunt ging Vroomshoop natuurlijk nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Hierdoor ontstond ruimte achter de verdediging, waardoor we er in de counter gevaarlijk uit konden komen. Ook nu weer waren we ongelukkig in de afwerking. De irritaties bij Vroomshoop liepen een aantal keren hoog op, waardoor de scheidsrechter veelvuldig het geel liet zien. Dit was zeker niet in ons nadeel. Vroomshoop bracht nog een vierde aanvaller in,  maar dankzij collectief werken van onze kant zijn ze niet echt meer gevaarlijk geworden.

Drie punten, geen tegendoelpunt en weer genoeg kansen gecreëerd.  Dit moet vertrouwen geven voor de zware uitwedstrijd van volgende week tegen nummer twee Sparta Enschede 2. Hopelijk kunnen we de 3 punten dan ook meenemen naar Rijssen.

Kalender icoon zondag 5 oktober 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers