Studenten Drienerlo leren zaalvoetballers Excelsior’31 2 lesje

Foto bij Studenten Drienerlo leren zaalvoetballers Excelsior’31 2 lesje

Samenvatting Drienerlo 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Woensdagavond speelde Excelsior’31 2 de uitwedstrijd tegen Drienerlo. De tactiek van dat team is al jaren hetzelfde, desalniettemin slaagden de studenten er toch in om een mat Excelsior’31 2 te verslaan.

Hun typische goal viel al aan het begin van de eerste helft. Via de zijkant kwam de bal bij de tweede paal en uiteraard stond daar iemand om de bal af te maken. Via Gerald Keizer kwam Excelsior’31 2 nog wel langszij, maar vlak voor rust kwam Drienerlo via de kluts weer op een 2-1 voorsprong.

Ook na rust hadden de Rijssenaren moeite om een goede aanval op te zetten. En wanneer dat wel lukte, werd de paal, lat of keeper geraakt. Eén keer wisten ze nog te scoren. Remco Haan tikte de bal binnen nadat een tegenstander een gele kaart had gekregen. Maar verder dan dat kwamen ze niet. De studenten uit Drienerlo waren aanzienlijk beter bij de les. Zij sprongen veel efficiënter om met de kansen die ze kregen. De 5-2 uitslag was terecht.

Voor Gerald Keizer en Erik Baan genoeg punten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Die is op vrijdag 24 oktober. Excelsior’31 2 reist dan af naar Wijchen, om het voor de beker op te nemen tegen ZSW/DPN 2.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Gerald Keizer en Remco Haan.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Remco Haan, Daan Kreijkes, Rik Harbers, John Lubbers en Niek Haase.
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan