Foto bij Koploper Sparta Enschede 2 duidelijk te sterk voor Excelsior'31 3

Opstelling Excelsior’31 3:
Wilco Nieuwenhuis (k), Niek Bakker, Arjan Schooten, Simon Kool, Jacco Vis; Ruben Willems (46. Gerwin Immink), Stephen Jansen, Jord Jansen; Theun Brandriet (77.  Marc Seppenwoolde), Dickjan Goorman (70. Laurens Harbers), Mats Knol (46. Jeroen Dangremond)

Dit weekend namen we het op Sportpark Schreurserve op tegen de nummer 2 van de competitie: Sparta Enschede 2.

2 minuten na dat de tegenstander had afgetrapt voor het begin van de wedstrijd, was de beurt alweer aan ons. Door een dekkingsfout achterin kon de spits van Sparta Enschede zonder enige moeite de bal tegen de touwen koppen; 1-0.

Na de goal bleven we een tijdje onrustig spelen. Maar we herpakte ons goed, en konden prima mee voetballen met Sparta Enschede. Beide teams waren af en toe gevaarlijk, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Ruststand 1-0.

De 2de helft bleven we goed meevoetballen en kregen we hier een daar ook de mogelijkheid op de 1-1. Stephen Jansen zag na een goede actie de bal naast gaan. En ook Arjan Schooten, die van achteruit was opgekomen, had nog een goede mogelijkheid maar zijn inzet miste kracht, waardoor de keeper makkelijk redding kon brengen.

In de 65ste minuut werd onze hoop op de 1-1 aan flarden geschoten. De buitenspeler van Sparta Enschede zette met een bekeken schot Wilco Nieuwenhuis op het verkeerde been; 2-0.

We bleven goed doorgaan in de hoop de aansluitingstreffer te maken. Maar 6 minuten later konden we de hoop daarop uit ons hoofd zetten. De buitenspeler van Sparta Enschede zette de 3-0 op het scorebord, toen was de eigenlijk wel gelopen.

De trainer bracht nog onze stormram Marc Seppenwoolde beter bekend als DE Mossel binnen de lijnen. Maar ook dit resulteerde niet een doelpunt. In de 90e minuut werd het ook nog 4-0 voor Sparta Enschede. Nog geen minuut later zorgde Jeroen Dangremond nog voor de eretreffer 4-1.

We konden goed meevoetballen met Sparta Enschede, wat niet te zien is in de einduitslag. Mede door individuele klasse hield onze tegenstander de 3 punten in Enschede.