Zaalvoetballers Excelsior’31 verrassend onderuit in Enschede

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verrassend onderuit in Enschede

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft woensdagavond de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Drienerlo 1 met 7-4 verloren. Door deze verrassende nederlaag, heeft Excelsior’31 plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand.

Na een serie uitstekende overwinningen in de topklasse, waardoor Excelsior’31 momenteel zelfs koploper is, werd het gisteravond een bekerwedstrijd om snel te vergeten. De eerste helft was zo slecht nog niet. Hoewel de eerste kans voor Drienerlo was, was het Excelsior’31 dat de toon sloeg. Met ongeveer 80% balbezit, voornamelijk op de helft van de tegenstander, creëerde het een groot aantal kansen. Het raakte onder andere alleen al vier keer de paal of de lat, maar de bal mocht er de eerste helft niet in. Drienerlo was dodelijker. Het creëerde anderhalve kans, scoorde twee keer en zo stond er een zwaar geflatteerde 2-0 ruststand op het scorebord.

Ondanks deze ruststand, leken ze bij Excelsior’31 te geloven in een goede afloop. De tweede helft was nog geen tien seconden oud en Excelsior’31 raakte voor de zoveelste keer het aluminium. Hierna werd het spel van Excelsior’31 erg slordig. Drienerlo profiteerde hier optimaal van en scoorde in een kort tijdsbestek driemaal, waardoor Excelsior’31 tegen een 5-0 achterstand aankeek.

Excelsior’31 bleef slordig spelen, maar kwam door doelpunten van Arnoud Baan, Maarten Postma en Jan Borghuis terug in de wedstrijd tot 5-3. Het leek nog te kunnen. Vijf minuten voor tijd was het Agassi Daneljan die de aansluitingstreffer op zijn schoen had. Helaas schoot hij voor een leeg doel over. Direct hierna kreeg Excelsior’31 een counter om de oren en kwam Drienerlo op een 6-3 voorsprong. In de slotfase scoorde beide teams nogmaals, waardoor de scheids bij een 7-4 stand, in het voordeel van de sympathieke studenten, affloot.

Of het nu het tijdstip (22.00 uur!), botte pech, de scherpte die ontbrak of onderschatting was, Excelsior’31 verloor deze avond vooral van zichzelf.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 de derde én laatste poulewedstrijd van de beker. In sporthal de Reggehal in Rijssen is om 21.00 uur SVI uit Zwolle de tegenstander. Of deze wedstrijd voor Excelsior’31 nog ergens toe doet zal a.s. woensdag blijken, want dan staat de wedstrijd Drienerlo - ZVV/Sparta de Laak op het programma. Bij winst voor Drienerlo kan Excelsior’31 de knock-out ronde vergeten.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Jan Borghuis (2x), Arnoud Baan en Maarten Postma

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile en Agassi Daneljan