Foto bij Pover Excelsior'31 2 verliest van Juventa'12

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Kevin Jansen, Ronald Brinkman, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker (70. Jord Jansen), Roberto Cioineaga (70. Jeroen Dangremond), Gradus Hempenius, Stephen Jansen, Frank Averesch, Ties ten Barge, Mats Knol (55. Mohammed Hassan)

Excelsior'31 2 trad zaterdag aan in de districtsbeker voor standaardteams. Na een sensationele 13-3 overwinning op buurman sc Rijssen 1, plaatste Excelsior'31 2 zich voor de knock-out fase. Tegenstander Juventa'12 1 komt uit in de 3e klasse zondag.

Excelsior'31 2 begon redelijk aan de wedstrijd. Het spel golfde wat op en neer, echt grote kansen waren er niet. In de 14e minuut de eerste grote kans. Gradus zette Ties met een prachtige steekbal alleen voor de keeper, Ties schoot de bal echter recht op de keeper.

Enkele minuten later wederom een grote kans, dit keer stond Frank oog in oog met de keeper van Juventa'12, van dichtbij schoot hij hard op de doelman. Juventa'12 kwam ook een aantal keren gevaarlijk door, Gert-Jan moest hierbij tweemaal handelend optreden. In de 30e minuut scoorde Juventa'12 de 0-1.

Een lange bal van de rechtsback werd achterin verkeerd ingeschat en de eerste grote kans van Juventa'12 ging er direct in. In de laatste fase voor rust bleef het spel op en neer golven. Gert-Jan kopte een corner rakelings naast, verder vielen er weinig kansen te noteren.

Een gelijk opgaande eerste helft. De ruststand was echter in het voordeel voor de bezoekers uit Wierden. In de 2e helft ging Excelsior'31 2 op jacht naar de gelijkmaker. Maar dit deed dit zonder enige overtuiging. Het creëerde nauwelijks kansen en was zeer slordig. Na dom balverlies op het middenveld, zocht Juventa'12 direct de diepte. Verdedigend stond het niet goed en Wilco had het nakijken, 0-2.

Na de 0-2 zakte Excelsior'31 2 steeds verder weg. Het bleef de bal rond tikken, maar creëerde geen enkele kans. Juventa'12 had geen moeite om de 0-2 voorsprong vast te houden, sterker nog in de 67e minuut deelde het de genadeklap toe. Wederom dom balverlies leidde een counter in en de stand was 0-3. In de laatste fase probeerde Excelsior'31 2 het nog wel, maar het spel was bijzonder matig, op deze manier win je geen wedstrijden.

Mohammed Hassan was met enkele uitstekende acties, het enige lichtpuntje in de 2e helft. Er zal volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden, om de 3 punten uit Barneveld mee te kunnen nemen. Excelsior'31 2 bekert, door deze nederlaag, verder in de districtsbeker voor reserveteams. Hierbij wensen wij Juventa'12 1 succes in de volgende ronde!

Zaterdag speelt Excelsior'31 in Barneveld tegen SDVB 2. De wedstrijd begint om 12.15 uur.