Foto bij Excelsior'31 2 keert puntloos terug uit Barneveld

Excelsior'31 2 verliest in Barneveld

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Kevin Jansen, Gertjan Schultink, Roberto Cioineaga, Jurriaan Seppenwoolde, Rob ten Hove, Stephen Jansen (70. Ronald Brinkman), Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven, Frank Averesch, Patrick Gerritsen (70. Ties ten Barge)

Excelsior'31 2 heeft zich een slechte dienst bewezen door met 3-2 te verliezen in Barneveld van SDVB 2. Een 1-2 voorsprong werd in het laatste deel van de wedstrijd weggegeven.
Excelsior'31 2 speelde de eerste helft bijzonder matig. In balbezit was het slordig en grossierde het in balverlies. Bij balbezit van de tegenstander was er te weinig beleving om de bal snel weer te heroveren.

Dit samen zorgde ervoor dat SDV Barneveld naar hartelust kon aanvallen en op zoek kon naar doelpunten. In de 24e minuut kwam dat doelpunt er. Uit een corner tastte Wilco mis en kon de bal vrij ingekopt worden. Hierna kreeg sdvb enkele goede kansen op 0-2, maar deze werden niet benut. In de 42e minuut de eerste goede aanval van Excelsior'31 2, Rob werd weggestuurd en leek alleen op de keeper af te gaan, echter probeerde een verdediger de bal nog weg te tikken, hij raakte de bal verkeerd en schoot hem van zo'n 20 meter in zijn eigen doel. Totaal tegen de verhouding in, maar wel heel lekker zo vlak voor rust. SDVB was de kluts kwijt en Excelsior'31 2 leek zelfs nog de 1-2 te maken voor rust, maar dit gebeurde niet en dat was ook teveel van het goede geweest.

In de 2e helft leek Excelsior'31 2 te zijn wakker geschud, het veroverde de bal iets sneller en in balbezit liep het iets beter. In de 57e minuut zorgde dit voor de 1-2. Roberto kopte een vrije trap prachtig raak. Excelsior'31 2 gaf in deze fase niet veel meer weg en leek toch nog 3 punten te gaan pakken. In de 71e minuut pakte Jurriaan zijn tegenstander vast, dit gebeurde 2 meter buiten het strafschopgebied (zie beelden Multivideo Rijssen), maar de scheidsrechter wees naar de stip. De onterechte strafschop werd binnengeschoten, 2-2. Het spel golfde in de slotfase op en neer.

In de 77e minuut leek de rechtsbuiten van sdvb een lichte overtreding op Jurriaan te maken, echter liet de scheidsrechter doorspelen, de rechtsbuiten gaf de bal strak voor en de spits schoot beheerst binnen, 2-3. In de slotfase had Excelsior'31 nog een strafschop moet hebben naar een overduidelijke handbal, maar de scheidsrechter weigerde deze te geven. Verder was er van een echt slotoffensief nauwelijks sprake, het vertrouwen ontbrak simpelweg.

Al met al werd er terecht verloren. De fout leggen bij de scheidsrechter of bij de buschauffeur die zich versliep en ons 45 minuten liet wachten, waardoor we veel te laat waren, is allemaal veel te makkelijk. Iedereen moet naar zichzelf kijken en zal er volgende week een stap bij moeten doen, zodat er dan weer 3 punten bijgeschreven kunnen worden. Want winnen is het enige dat helpt als het even wat minder loopt.

We spelen volgende week om 11.30 thuis tegen Bennekom 2. We hopen weer op veel support. Graag tot dan!