Excelsior'31 3 moet zijn meerdere in DZC'68 erkennen

Foto bij Excelsior'31 3 moet zijn meerdere in DZC'68 erkennen

DZC’68 2 – Excelsior’31 3  2-0

Opstelling:  Wilco Nieuwenhuis (k), Jacco Vis, Simon Kool, Arjan Schooten ©, Danny Spin (87) Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Gerwin Immink, Patrick Smelt (81) Joey Gerritsen Mulkes, Theun Brandriet (78), Sjors van Gerresheim, Dickjan Goorman en Jeroen Dangremond

Op een warme zaterdag stond de wedstrijd uit tegen DZC’68 op het programma, de huidige koploper in onze competitie. Omdat het een zware tegenstander is werd de opstelling hierop aangepast we speelden in plaats van het vertrouwde 4-3-3 systeem nu in de 4-4-2 formatie. We begonnen goed aan de warming-up en alle spelers waren gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

10 minuten later dan gepland klonk het eerste fluitsignaal. We begonnen goed aan de wedstrijd en Dzc was erg aan het zoeken doordat ze niet wisten wat ze moesten doen kregen we in het eerste kwartier een aantal kansen maar verzuimde om te scoren. Na 19 minuten was er de eerste grote mogelijkheid voor Dzc door een te zachte terugspeelbal had de tegenstander de vrije loop naar de goal maar werd onderuit gehaald door 1 van onze verdedigers dus kreeg Dzc een strafschop toegekend die vervolgens knap werd gepakt door Wilco.

Ook in tweede instantie werd de bal gekeerd door de keeper  die de bal over de achterlijn speelde. De daar opvolgende hoekschop werd tegendraads ingekopt door de sterke spits van Dzc 1-0, dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust maakte Dzc het spel en kregen kansen maar door goed keeperswerk bleef de stand tot 4 minuten voor het laatste fluitsignaal op 1-0. Dzc zette een goede aanval op en dit resulteerde in een goal 2-0. Dit was voor ons de nekslag. We hebben als team samengespeeld en gevochten maar Dzc was de sterkere ploeg.

Volgende week gaan we vol goede moet de strijd aan tegen Dos’37 uit Vriezenveen.