Foto bij Ook 2e elftal trekt in Wierden aan kortste eind (samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van SVZW 2 - Excelsior'31 2, op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews (met 'coach' Bram Freie en verdediger Jurriaan Seppenwoolde), door José Nijhof.

Klik hier voor de samenvatting door Jan Nijkamp (Multi-Video Rijssen)

Opstelling Excelsior'31 2:

Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen (65. Danny Schoenmaker), Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde, Rob ten Hove (63. Roberto Cioineaga), Mats Knol (87. Ronald Brinkman), Ties ten Barge, Yorick Calkhoven, Jelte van der Berg, Frank Averesch (65. Stephen Jansen)

Excelsior'31 2 ging vandaag op bezoek in Wierden. Om 12.30 werd er afgetrapt op het hoofdveld van SVZW. In het eerste kwartier ontstond er een open wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. De eerste kans was Excelsior'31 2, Frank kwam door aan de linkerkant en kon Jelte net niet bereiken, waardoor SVZW de bal tot corner kon verwerken. Een minuut later moest Patrick voor de eerste keer handelend optreden, het schot miste kracht.

In de 7e minuut leek het 0-1 te worden, een goede voorzet van Yorick werd door Mats rakelings naast gekopt. Het spel bleef op en neer golven. In de 16e minuut een vrije trap van SVZW die kort werd genomen, de combinatie zorgde ervoor dat de middenvelder van SVZW de bal op 20 meter van het doel vrij had liggen met een fenomenale stift werd de stand 1-0.

Hierna stopte SVZW met voetballen, ze gingen vooral bezig met het vasthouden van de voorsprong d.m.v. tijdrekken, ontzettend jammer voor de wedstrijd. Excelsior'31 zette de tegenstander nu vast op eigen helft en dicteerde het spel. Uit een aantal prima aanvallen werden net niet de gewenste kansen gecreëerd, de eindpass was te slordig of er werden verkeerde keuzes gemaakt.

Yorick was het meest dichtbij, op aangeven van Jelte kwam hij vrij voor de doelman, maar schoot te wild in, waardoor deze over ging. Een zeer behoorlijke eerste helft van de kant van Excelsior'31, maar we moesten wel rusten met een achterstand. Gezien het spelbeeld was dit zeker niet verdiend.

In de 2e helft kwam Excelsior'31 niet meer in het spel, er werd te snel voor de lange bal gekozen en er werden teveel duels verloren. Beide ploegen kregen nauwelijks nog kansen. In de 65e minuut,vlak na een 3 dubbele wissel aan de kant van Excelsior'31 2, leek de 1-1 eindelijk te vallen, Jelte nam de bal prachtig met de schouder mee, kapte 3 man uit en legde de bal breed op invaller Stephen, die de bal van dichtbij tegen de keeper aanschoot. Geen 1-1.

Een minuut later leek Jelte onderuit getrokken te worden, liggend op de grond wilde hij de bal wegtrappen, echter raakte hij zijn tegenstander en niet de bal. De spelers van SVZW maakten flink theater en de scheidsrechter gaf Jelte een rode kaart. Lastig te beoordelen of het bewust is of niet, maar een rode kaart was zwaar bestraft voor deze lichte trap. De scheidsrechter gaf, in deze sportieve wedstrijd, verder geen kaarten en had dit ook anders op kunnen oplossen.

We moesten dus met 10 man verder, uit een vrije trap van Ties kreeg Danny nog een kans op de gelijkmaker. Excelsior'31 probeerde nog van alles met een man minder, maar kon niet echt een vuist maken. In de 89e minuut scoorde SVZW wederom op prachtige wijze, 2-0.

Een onnodige nederlaag, zeker gezien de 1e helft. De 2e helft werd er helaas te weinig gecreëerd.

Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor Excelsior'31 2.

A.s. donderdag speelt Excelsior'31 2 vriendschappelijk tegen vv Marienberg 1. Dit duel, tegen de 3e klasser zaterdag, wordt gespeeld in Marienberg om 20.00 uur.

Dinsdag 18 november speelt Excelsior'31 2 voor de beker tegen Enter Vooruit 2. Deze wedstrijd begint om 20.15 uur op De Koerbelt.