Excelsior’31 2-zaal wint punt in Hengelo

Foto bij Excelsior’31 2-zaal wint punt in Hengelo

Afgelopen maandagavond stond de vierde uitwedstrijd voor Excelsior’31 2 op het programma. Aangezien er van de vorige drie uitwedstrijden geen enkele werd gewonnen, kon de tegenstander, TFC/Three Musketeers 1, zich opmaken voor een pittige wedstrijd. Tenminste, dat zou je denken.

Maar niets was minder waar. De rood-witten begonnen slap en angstig aan de wedstrijd. Niek Haase bracht nog wel de 0-1 voorsprong op het scorebord, maar daarna waren het de voetballers uit Hengelo die de lakens uitdeelden. De Rijssenaren stonden wel compact, maar op de beslissende momenten kwamen ze net een stapje te laat. Zodoende kon TFC/Three Musketeers een 3-1 voorsprong koesteren bij rust.

In de rust hielden Gerald Keizer en Erik Baan een korte speech. Daar was geen woord Spaans bij. De opdracht was kort maar krachtig. Vol druk vooruit, één op één, scoren en toon die RIjssense bluf.

Zo gezegd, zo gedaan. TFC/Three Musketeers werd volledig op eigen helft teruggedrongen. Rik Harbers speelde weer als vanouds, was gevaarlijk met acties, schotkansen en vrije trappen. Het zat hem niet mee, want vier keer stond de paal een treffer in de weg. John Lubbers had het vizier iets scherper staan. Na een snelle omschakeling ging hij, met resultaat, voor eigen succes: 3-2. In een spaarzame tegenaanval wist TFC/Three Musketeers de 4-2 te maken, maar ze bleven onder druk staan. Daarna was het nog twee keer John Lubbers. Net als voorgaande wedstrijden werd een man-meer situatie goed uitgespeeld. Vervolgens schoot hij een goede één-twee met Arend Baan goed binnen, zodat het 4-4 stond. Maar tussen de snel opeenvolgende aanvallen van Excelsior’31 door, kwam de tegenstander er bij vlagen razendsnel en gevaarlijk uit. Dankzij uitstekend keeperswerk van Marien Baan (à la Manuel Neuer) werd een nederlaag voorkomen en kon het gewonnen punt uiteindelijk meegenomen worden naar Rijssen.

Op donderdag 20 november speelt het tweede team de volgende wedstrijd. In sporthal de Regggehal, in Rijssen, speelt het dan om 20.00 uur tegen FC Eibergen 1.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: John Lubbers (3x), Niek Haase

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Remco Haan, Daan Kreijkes, Rik Harbers, Niek Haase, John Lubbers
Speler/coach: Gerald Keizer
Teammanager: Erik Baan