Zaalvoetballers Excelsior’31 veroveren periodetitel in Topklasse

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 veroveren periodetitel in Topklasse

Samenvatting ZVZ 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Videopro Riessen

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen ZVZ 1 met 1-3 gewonnen. Door deze overwinning, in Zieuwent, legde het team van coach Ichtus Rahanra beslag op de eerste periodetitel in de Topklasse E.

Naast FC Anatolia, werd óók ZVZ vooraf bestempeld als één van dé titelkandidaten. Hoewel de gastheren een stroeve seizoensstart kenden, was het de laatste wedstrijden aardig op dreef, waarbij het evenals Excelsior’31 weinig tegendoelpunten kreeg. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd.

Beide teams speelden afwachtend en verdedigden gegroepeerd. Hoewel Excelsior’31 in de beginfase wel iets meer balbezit had en de eerste kansjes kreeg, was het ZVZ dat op een 1-0 voorsprong kwam dankzij een fraaie treffer in de kruising. Excelsior’31 liet het er niet bijzitten en bleef beheerst voetballen. Dit werd in de 21e minuut beloond door een punter van Nathan Oriale, die hiermee de keeper in de verre hoek verschalkte. Deze 1-1 stand was tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld als voor de rust. ZVZ brak er een aantal keren gevaarlijk uit, maar keeper Willard Baan stond ook deze avond weer zijn mannetje. Uit één van de vele counters aan beide zijdes, was het In de 32e minuut Arnoud Baan die namens Excelsior’31 Maarten Postma vrij voor de keeper zette. Deze verzaakte niet en schoot de 1-2 bekeken binnen.

Hierna moest ZVZ wel komen, waardoor Excelsior’31 wat meer onder druk kwam te staan. Het stond verdedigend wel goed, alleen kon het niet voorkomen dat ZVZ toch een aantal keren gevaarlijk werd. Ook Excelsior’31 kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar de precisie bij de eindpass ontbrak een aantal keren. Licht tegen de verhoudingen in, gooide het de wedstrijd in de 50e minuut definitief op slot. Een rush van Jan Borghuis aan de zijkant van het veld, die de bal vervolgens hard voorgaf, werd door een speler van ZVZ in het eigen doel gelopen. Niet veel later floot de leidsman bij een 1-3 stand, in het voordeel van Excelsior31, voor het einde van de wedstrijd. De eerste periode werd hiermee een feit.

Met vierentwintig punten uit acht wedstrijden staat Excelsior’31 zonder puntverlies aan kop in de Topklasse E. Volgende week vrijdag (28 november) staat de volgende wedstrijd op het programma. Het speelt dan wederom een uitwedstrijd. In Nijmegen nemen de Rijssenaren het dan om 21.15 uur op tegen Morado CF 1. Het team waar Excelsior’31 nog een appeltje mee heeft te schillen. Twee seizoenen terug verloor Excelsior’31, toen nog uitkomend in de hoofdklasse, de finale van de nacompetitie van deze studentenploeg.

Doelpunten Excelsior’31 1: Nathan Oraile 1x, Maarten Postma 1x, eigen doelpunt tegenstander 1x

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Alidus ter Harmsel