Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eenvoudig

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eenvoudig

Samenvatting Excelsior'31 2 - FC Eibergen 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond stond de wedstrijd Excelsior’31 2 tegen FC Eibergen 1 op het programma. Gezien het verschil op de ranglijst, moesten de Rijssenaren deze wedstrijd winnen. Dat gebeurde ook, en veel makkelijker dan gedacht.

Na het beginsignaal werd al snel duidelijk dat de gasten niet de intentie hadden om er een mooie wedstrijd van te maken. Door een laag baltempo te hanteren, weinig loopacties te maken en voor de eigen goal te blijven hangen, was het aan Excelsior’31 2 om er een wedstrijd van te maken. Zonder sprankelend voetbal, maar wel door veel doelpunten, lukte dit enigszins. Bij rust was de stand 5-1. Rik Harbers scoorde uit de eerste actie van de wedstrijd de 1-0. John Lubbers schoot een ingestudeerde corner in het netje. Niek Haase bracht de marge op drie doelpunten. Een concentratiefoutje zorgde voor het tegendoelpunt. Daarna herstelde Niek Haase de marge van drie. Voor rust maakte hij de hattrick compleet.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Erik Baan sommeerde zijn oogappels om eerder druk te gaan zetten. Hierdoor werd de wedstrijd wat aantrekkelijker. Toch incasseerde Marien Baan nog drie tegendoelpunten. Maar daar tegenover stonden wel zeven treffers voor de rood-witten. John Lubbers schoot er nog drie bij in. Daan Kreijkes, Rik Harbers, Gerald Keizer en Remco Haan zorgden voor de overige doelpunten. Het doelpunt van Remco Haan zorgde wel voor een onduidelijke situatie. Zijn schot viel, door het zijnet, weer buiten de goal. Maar de scheidsrechter lette goed op en kende het doelpunt toe. Aangemoedigd door de trouwe supporters ging ook aanvoerder Arend Baan op zoek naar een doelpunt, maar behalve sensatie voor het publiek, leverde dat verder niets op.

Al met al een goede wedstrijd om het doelsaldo op te schroeven. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat Excelsior’31 2 op zoek naar de eerste uitzege, tegen Sparta Enschede.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: John Lubbers (4x), Niek Haase (3x), Rik Harbers (2x), Daan Kreijkes, Remco Haan en Gerald Keizer

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Rik Harbers, Remco Haan, John Lubbers en Niek Haase
Speler-/coach: Gerald Keizer
Teammanager: Erik Baan