Eindelijk weer eens winst voor Excelsior'31 3

Foto bij Eindelijk weer eens winst voor Excelsior'31 3

Opstelling Excelsior’31 3:
Jelmar Beltman (k), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten (c), Simon Kool, Joey Gerritsen Mulkes, Gerwin Immink, Sjors van Gerresheim (46. Ruben Willems), Stephen Jansen, Laurens Harbers (90. Niek Bakker), Ronald Brinkman (69. Jeroen Dangremond), Dick-Jan Goorman

Zaterdag stond er een mooie wedstrijd op het programma, tegen de hekkensluiter van de competitie: SC Lutten 2. Deze wedstrijd was voor ons cruciaal om uit de degradatie zone te blijven. Om 12:30 trapten we af in Lutten.

We begonnen erg goed aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en na 7 minuten was het al 0-1. Laurens gaf een goede voorzet die slecht werd weggehaald door de verdediging van SC Lutten. Dick-Jan was alert en kon vrij de 0-1 binnen tikken. Na de goal verzwakten we erg. Lutten begon steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en dit leidde ook tot een aantal kansen voor de thuisspelende ploeg.  We gingen rusten met een stand van 0-1 in het voordeel van Excelsior’31.

Meteen na rust viel al snel de gelijkmaker. Na slecht uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de linksbuiten van SC Lutten. Deze kon de bal gemakkelijk intikken. We moesten alles geven en de wedstrijd was nog lang niet gewonnen.

In de 76e minuut kwam er uit een corner een afvallende bal. Arjan was alert en schoot de bal erg netjes in het hoekje. Na de 1-2 was de spanning er af en kreeg de rechtsback van Lutten nog een directe rode kaart na een aanslag op Laurens.  Niet veel later viel in de 82e minuut de 1-3. Laurens liep alleen op de keeper af maar bleef erg koel. Zo gaf hij de goal aan Dick-Jan die zijn 2e van de middag maakte.

Al met al was dit niet onze beste wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we de 3 punten mee konden nemen naar Rijssen. Tot volgende week!