Foto bij Verloren zoon Marco ten Bolscher bekroont terugkeer bij 2e met 3 treffers

Excelsior'31 2 wint in attractief duel van DVS'33 2

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Nick Haase, Jurriaan Seppenwoolde, Gert-Jan Schultink (75. Kevin Jansen), Roberto Cioineaga, Manuel Isa (75. Danny Schoenmaker), Mats Knol (65. Ties ten Barge), Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven, Frank Averesch en Marco ten Bolscher

Excelsior'31 2, dat afgelopen dinsdag al de volgende ronde van de beker wist te bereiken, wist vandaag ook 3 belangrijke punten in de competitie te pakken. Dvs'33 2 en Excelsior'31 2 waren zeer aan elkaar gewaagd. Het spel golfde in de eerste helft op en neer en beide ploegen kregen de nodige kansen. Na een klein half uurtje was het Marco ten Bolscher, net deze week overgekomen van de beloften van Go Ahead Eagels en dus terug op het oude nest, die de ban brak. Hij combineerde op prachtige wijze met Jelte van der Berg en schoot vervolgens beheerst binnen, 1-0.

In de laatste 10 minuten voor rust gebeurde er van alles. Dvs'33 kreeg een makkelijk gegeven vrije trap op rand strafschopgebied, de bal werd in de muur geschoten en de scheidsrechter zag hier hands in, en dus gaf hij Dvs'33 een strafschop. Deze strafschop werd vervolgens gemist, de bal spatte op de lat uiteen. Een minuut later leek Excelsior'31 de 2-0 te maken, maar de veelbelovende aanval werd niet goed uitgespeeld,

Dvs'33 kon vervolgens counteren en maakten de 1-1. Een minuut later een goede pas van Roberto Cioineaga op Marco ten Bolscher, de de kans knap verzilverde, 2-1. Weer een minuut later een corner voor Dvs'33 en de bal werd hard op de lat gekopt, vervolgens kon Gert-Jan Schultink een doelpunt voorkomen door de bal van de doellijn te halen. In de laatste minuut voor rust raakte Dvs'33 de paal en vervolgens kon Jurriaan Seppenwoolde de bal van de doellijn halen, het leek erop dat dit met de hand gebeurde, maar de scheidsrechter zag dit niet. We gingen rusten met een 2-1 voorsprong, maar het had ook 6-6 kunnen staan.

In de rust werd afgesproken iets behoudender te gaan spelen, want er werd in de eerste helft teveel weggegeven. In de 48e minuut een geweldige counter van Excelsior'31 2, Jelte van der Berg was hierbij belangrijk met een overstapje, Marco ten Bolscher kon vanaf de middellijn op de keeper van Dvs'33 afgaan, Jurriaan Seppenwoolde liep met hem mee en kreeg de bal op een presenteerblaadje van Marco, 3-1. Een knappe goal van de jonge verdediger en het leek de beslissing in de wedstrijd.

In het vervolg van het duel had Dvs'33 het betere van het spel, maar bleef Excelsior'31 gevaarlijk door de ontstaande ruimte. In de 70e minuut werd het duel beslist, Marco ten Bolscher nam een corner van Frank Averesch in een keer op de slof en de bal ging er mooi in, 4-1. Marco ten Bolscher wist zijn rentree op de Koerbelt dus op te luisteren met 3 treffers. In de laatste minuut maakte Dvs'33 2 nog 4-2, maar dit was uitsluitend voor de statistieken.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen AZSV 2. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Aalten.