Sinterklaas komt kinderfeest bij Excelsior'31 ongeschonden door...

Foto bij Sinterklaas komt kinderfeest bij Excelsior'31 ongeschonden door...

Sinterklaas komt kinderfeest bij Excelsior'31 ongeschonden door...

Wat een toestand was het toch bij Excelsior'31, met de vallende Sinterklaas. Heel Nederland keek mee hoe onze goedheiligman struikelde over een doeltje. Toch kon deze struikelpartij grote gevolgen hebben, immers: zou de Sint wel op tijd fit zijn voor het grote feest? Die vraag hoorden de Pieten steeds, uit alle schoorstenen, in het mooie Rijssen.

De kinderen konden gerust zijn, de Sint hield geen blijvend letsel over aan de struikelpartij en zou ongedeerd langskomen, om alle mini’s en F’jes van Excelsior’31 te ontmoeten.

Rond 17.30 uur kwamen woensdag de eerste kinderen vol verwachting naar de Koerbelt. De medewerkers van de Mini werkgroep en de Activiteitencommissie, van Excelsior'31, vingen alle kinderen op de parkeerplaats op. Op die manier kon iedereen met zijn eigen team naar het clubhuis. Maar wat schetste de verbazing van iedereen, de Pieten waren er al! Maar liefst 6 Pieten ontvingen de kinderen met een grote lach op het gezicht én mooie liedjes.  

Kortom, alle kinderen waren netjes op tijd en de Pieten brachten ze vervolgens naar binnen. Daar werden de kinderen opgevangen door de dames van de Activiteitencommissie en werd een plekje gezocht. Om de zaal goed op te warmen zette Hilda een aantal liedjes in, menig keel werd geschraapt en de Sinterklaasliedjes klonken dan ook tot in de wijde omtrek. 

Sinterklaas was, zoals hem betaamd, precies op tijd om welkom geheten te worden door bijna 200 blijde gezichten, verdeeld over twee groepen. Wat klonk Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht toch mooi! 

Eenmaal op het mooi versierde podium aangekomen viel de Sint iets op: er hing een naar luchtje. Waar kwam die toch vandaan? Hoofd-Piet wist het, de schoenen van twee Pieten ontbraken! In plaats van goedgekeurde schoeisel staken de voeten in onveilige slippers! Hoe kan dat nu, vroeg de Sint zich af. Gelukkig wisten alle kinderen precies wie de schoenen meegenomen had, namelijk Seppi! De Pieten gingen op onderzoek uit en kwamen even later terug met de schoenen aan hun voeten. Eén zorg minder, voor Sint.

                                                                            

Sinterklaas wist bijna alles over de teams van de NK, EK, WK en F teams. De kinderen waren stuk voor stuk verbaasd over wat de Sint allemaal wist te vertellen. Kampioen, een mooie yell, topscorers en leuke momenten kwamen voorbij. 

Nadat de Sint alle teams bij zich geroepen had presenteerde Hilda, met haar assistente Debora, een leuke quiz. Vraag voor vraag werd gretig beantwoord, zoals 'Welke Pieten zaten er op opa Piet z’n Pietenschool'', ''Wie mogen de Pieten helpen'' en natuurlijk de belangrijkste, ''Welke voetbalclub is er beroemd geworden door de struikelende Sinterklaas'', Excelsior’31 natuurlijk!

Een Sinterklaasfeest is geen feest als er geen cadeautjes zijn. De Activiteitencommissie had tasjes klaargezet voor alle spelertjes. Daarnaast had de SEJP een schitterende muts laten maken voor iedereen. De AC mocht deze uitdelen, waarvoor dank!

De Sint is blij dat hij ook dit jaar weer langs kon komen en hoopt alle kinderen volgend jaar weer te mogen zien. 

Hopelijk dan met iets minder rugpijn...

Kalender icoon zaterdag 29 november 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers