Eerste puntenverlies zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Eerste puntenverlies zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Morado CF 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 is vrijdagavond, in de uitwedstrijd tegen Morado CF 1, tegen de eerste verliespunten van dit seizoen aangelopen. Na acht overwinningen op rij in de Topklasse E, kwam de promovendus in de negende wedstrijd niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Morado CF is voor Excelsior’31 geen onbekende ploeg. Twee seizoen terug wisten de Nijmegenaren Excelsior’31 af te troeven in de finale van de nacompetitie voor lijfsbehoud in- en voor promotie naar de Topklasse. Excelsior’31 was er dus op gebrand deze avond niet nogmaals het onderspit de delven.

Met tien punten achterstand op Excelsior’31, bivakerend op plaats drie, waren de Nijmegenaren het meeste gebaat bij winst. De gastheren begonnen zoals verwacht voortvarend aan de wedstrijd en speelden full press zaalvoetbal. Hoewel Excelsior’31 -in tegenstelling tot voorgaande jaren- prima onder druk kan zaalvoetballen, speelde het een onthutsend zwakke eerste helft. Het kreeg maar liefst drie treffers tegen, waar voornamelijk onnodige fouten aan vooraf gingen. Tussen de bedrijven door bewees invaller John Lubbers, die deze avond Arnoud Baan verving, zijn waarde door met een hard schot van net buiten de cirkel de bal in de touwen te jagen. Excelsior’31 ging hierdoor rusten met een 3-1 achterstand.

De speech van coach Ichtus Rahanra in de rust drong goed door bij de Rijssense spelers. In de tweede helft liet Excelsior’31 zien waar toe het in staat is. De slordigheidjes verdwenen steeds meer uit het spel en het creëerde kansen. Morado CF werd steeds verder op eigen helft teruggedrongen en het was wachten op een doelpunt van Excelsior’31. Deze kwam er ook na acht minuten spelen in de tweede helft. Waar in eerste instantie gedacht werd aan een doelpunt van John Lubbers, was het Henk Lankamp die het schot van John Lubbers met de punt van zijn schoen binnen tikte: 3-2.

Excelsior’31 ging vervolgens druk op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg hiervoor twee goede mogelijkheden, maar deze troffen geen doel. Een spaarzame uitbraak van Morado CF werd Excelsior’31 bijna fataal, maar keeper Willard Baan voorkwam een doelpunt. Excelsior’31 werd vervolgens in het zadel geholpen door een speler van Morado CF, die een terechte gele kaart kreeg, na een charge op Gilano Samangoen. Deze man-meer-situatie werd drie minuten voor tijd prima door Excelsior’31 uitgespeeld. Met zijn tweede van de avond, was het Henk Lankamp die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Beide ploegen leken vrede te hebben met een gelijkspel, maar Excelsior’31 was nog het dichtst bij een overwinning. Dit zou ook teveel van het goede zijn geweest. De sympathieke studenten uit Nijmegen liepen dertig seconden voor tijd tegen een, deze keer makkelijk gegeven, tweede gele kaart op. Bij deze man-meer-situatie ‘maaide’ Nathan Oraile bij de tweede paal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd over de bal heen, waardoor het bij 3-3 bleef.

Ondanks het eerste puntenverlies van Excelsior’31, mag het tevreden zijn met een gelijkspel in deze, vooraf ook verwachte, zware wedstrijd. Morado CF is een geduchte tegenstander, dat tot voor deze wedstrijd alle thuiswedstrijden nog wist te winnen.

Met vijfentwintig punten uit negen wedstrijden staat Excelsior’31 nog steeds aan kop in de Topklasse E. Wel ziet het nummer twee FC Anatolia twee punten inlopen, waardoor Excelsior’31 nog een voorsprong heeft van zes punten. Morado CF blijft met een achterstand van tien punten op de derde plaats staan. Volgende week is het team vrij. De week daarop speelt het op vrijdagavond 12 december om 20.00 uur in sporthal de Stroekeld tegen WSV 2.

Doelpunten Excelsior’31 1: Henk Lankamp 2x, John Lubbers 1x

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan, Henk Lankamp en Jon Lubbers
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel