Excelsior’31 A1 verspeelt kostbare punten

Foto bij Excelsior’31 A1 verspeelt kostbare punten

Excelsior’31 A1 heeft 3 kostbare punten laten liggen in de wedstrijd tegen AZSV Aalten A1, 1-2. Door de nederlaag, die in de laatste 10 minuten van de wedstrijd tot stand kwam, is AZSV op gelijke hoogte gekomen met Rijssenaren. Beide teams hebben na 11 wedstrijden 14 punten.

De opstelling zag er als volgt uit: Mart Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Mathay Kahraman, Daan Ligtenberg en Tim Rolleman. Naut Dirksen, Mark Breukink en Indy ten Dam. Mohamed Kabrume, Sven Jagersma en Denian Twellaar.

In de eerste helft had Excelsior’31 A1 weinig te duchten van AZSV A1. De ploeg uit Aalten mocht tot zekere hoogte opbouwen, maar koos al snel voor de lange bal naar de spitsen. De organisatie stond prima en vandaar uit werden er voorzichtig enkele kansen gecreëerd. Mohamed kwam door via links en probeerde het eens van afstand, zijn schot was een prooi voor de keeper.

Niet veel later had Daan veel pech. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van de centrale verdediger, zijn schot belande op de lat en ging via de keeper over de achterlijn. Excelsior’31 A1 begon meer grip op de tegenstander te krijgen en beloonde dit ook door een mooie aanval af te ronden. Stijn zocht in de opbouw Indy die open kon draaien op het middenveld, Mark maakte een prima loopactie in de diepte en kreeg op het juiste moment de bal, zijn aanname was goed, waardoor hij kon afdrukken, 1-0.

Na de 1-0 lagen er (veel) mogelijkheden om de tussenstand te vergroten. Er kwamen kansen voor Denian Twellaar, de ingebrachte Yilber Haverslag en voor Indy ten Dam, echter was de eind pass in veel gevallen onnauwkeurig. Hierdoor zochten beiden teams de kleedkamer op met een 1-0 ruststand. In de 2e helft waren er 3 wissels aan de kant van AZSV. Dit gaf de club uit Aalten nieuwe energie want Excelsior’31 A1 kwam de eerste minuten moeilijk van eigen doel af.

De discipline die Excelsior’31 A1 in de  1e helft kon opbrengen, om georganiseerd te staan werd namaten de wedstrijd verliep minder. De ruimtes werden groter en het was wachten welk team hier gebruik van ging maken. Excelsior’31 A1 was wederom erg slordig in het uitspelen van de (mogelijke) kansen. AZSV was in de 2e helft meer dreigender echter kwamen ze niet tot uitgespeelde kansen.

10 minuten voor tijd viel dan toch onverwachts de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de zijkant werd onvoldoende weg gewerkt, een Aaltenaar was er als eerste bij en schoot zodoende de gelijkmaker achter Mart Nieuwenhuis. AZSV rook bloed en ging opportunistischer spelen. 2 minuten voor tijd werd het nog erger voor de A1. Een speler van AZSV glipte de 16 in en bracht de bal voor het doel, bij de 2e paal kon er vrij ingeschoten worden, 1-2.

Een onnodige nederlaag voor A1 is de conclusie na afloop van de wedstrijd. We hadden zelf eerder de wedstrijd op slot moeten gooien en het 2e doelpunt moeten maken, dit lieten we na, waardoor we AZSV in de wedstrijd hielden, uiteindelijk heeft ons dat de kop gekost.

Volgende week spelen we de 1e wedstrijd van de terug ronde tegen nummer twee, Olde Veste’54 A1.