Strijdvaardig Excelsior’31 2 (zaal) pakt drie punten in waar gevecht

Foto bij Strijdvaardig Excelsior’31 2 (zaal) pakt drie punten in waar gevecht

Samenvatting Excelsior'31 2 - Hoekje/Toyota 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 hebben donderdagavond hun zesde thuisoverwinning geboekt. In een verhit gevecht werd Hoekje/Toyota 1 met 3-2 verslagen. Hiermee zetten de jongens van Erik Baan en Gerald Keizer hun ongeslagen thuisreeks voort. Sterker nog, dit seizoen werd elke wedstrijd in de Reggehal nog gewonnen.

Excelsior’31 2 trad aan met een ietwat gewijzigd team. Door een botsing in de wedstrijd tegen Morado CF moest aanvoerder Arend Baan geblesseerd vanaf de bank toekijken. Hij werd vervangen door Tom Kamphuis, die weer terug is van weggeweest.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter werd al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden. Doordat Hoekje/Toyota zich ver terug liet zakken, moesten de rood-witten het spel maken. En dat ging uiterst moeizaam. De toeschouwers zagen een matige eerste helft. Slechts enkele kansen konden worden genoteerd. Het zat Excelsior’31 niet mee. Op slag van rust kwamen ze zelfs op achterstand. Een perfecte uitworp van de keeper werd onberispelijk, via de onderkant van de lat, binnengekopt. Ruststand 0-1.

Na rust kwam er meer vuur in de wedstrijd. Excelsior’31 knokte voor elke bal. Gesteund door de aanmoedigingen van het publiek werd de gelijkmaker gezocht. Die kwam er ook. Tom Kamphuis werd in een kansrijke positie onderuit gehaald, Rik Harbers schoot de toegekende penalty snoeihard binnen. Daarna rook Excelsior’31 bloed. Hoekje/Toyota werd onder druk gezet en de jacht op het volgende doelpunt ging onvermoeid door. Na een gele kaart voor een speler van Hoekje/Toyota, kwam Excelsior’31 met een man-meer situatie. Deze werd keurig uitgespeeld. John Lubbers schoot de bal binnen. Ook de 3-1 kwam op zijn naam. Na goed druk zetten, schoot hij de 3-1 onder de keeper door. Erik Baan kon achterover leunen, want met deze stand leek de zege binnen. Maar door een gele kaart voor John Lubbers werd het toch nog spannend. De bezoekers benutten deze buitenkans, waardoor de overwinning toch nog in gevaar kwam. Maar Marien Baan hield verder zijn doel schoon, zodat de zesde opeenvolgende thuiswedstrijd werd gewonnen.

Volgende week staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt de nummer één, ESA, op bezoek. Een wedstrijd die garant staat voor een mooi gevecht om de overwinning.

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (2x), Rik Harbers (1x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan, Gerald Keizer, John Lubbers, Niek Haase, Tom Kamphuis, Remco Haan, Daan Kreijkes en Rik Harbers.