Monsterzege zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Monsterzege zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 1 - WSV 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen WSV 2, na een ruststand van 4-1, met maar liefst 10-1 gewonnen. Door deze zege blijven de Rijssenaren aan kop in de Topklasse E.

Excelsior’31 was deze avond duidelijk de bovenliggende partij. Gezien de stand op de ranglijst ook niet onverwacht.  Hoewel WSV een aantal technisch begaafde spelers in de selectie heeft, kwam het deze avond als team niet uit de verf.  Na twee snelle doelpunten van Maarten Postma en Arnoud Baan namens Excelsior’31, leek WSV wat sterker te worden. Keeper Willard Baan moest tot driemaal toe handelend optreden en voorkwam de aansluitingstreffer. Hierna was het Excelsior’31 weer dat georganiseerd en solide bleef voetballen. Gilano Samangoen en Arnoud Baan (met zijn tweede van de avond) zorgden, nadat WSV tussendoor ook het net wist te vinden, voor een 4-1 ruststand.

Na rust bleef Excelsior’31 doorgaan met wat het voor rust ook deed; namelijk scoren. Dit deden ze maar liefst zesmaal in de tweede helft, waaronder een loepzuivere hattrick van Henk Lankamp. Zelfs keeper Willard Baan wist het net te vinden, door een vrije trap feilloos binnen te schieten. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor er uiteindelijk een 10-1 stand op het scorebord stond.

Excelsior’31 doet door deze overwinning en de nederlaag van nummer twee Anatolia, in de uitwedstrijd tegen SK Turkuaz, uitstekende zaken. Met achtentwintig punten uit tien wedstrijden, heeft het nu een voorsprong van negen punten op de nummer twee. Een luxe positie, op precies de helft van de competitie, voor de promovendus.

Volgende week vrijdag staat de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling op het programma. Excelsior’31 neemt het dan, wederom thuis, op tegen ZVV/Sparta de Laak 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Reggehal en begint om 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31 1: Henk Lankamp (3x), Arnoud Baan (2x), Gilano Samangoen, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Willard Baan, eigen doelpunt

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan, Henk Lankamp en Arnoud Baan
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel