Foto bij Excelsior'31 3 vast op 11e stek na winst in rood gekleurd duel met GAK 2

Excelsior’31  3 – Go Ahead Kampen 2  5 – 0

Opstelling Excelsior ’31 3:
Jelmar Beltman (k), Mark Seppenwoolde, Jan (?), Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes (Jacco Vis), Gerwin Immink, Ninos Baysoy, (Jord Jansen), Laurens Harbers, Dick Jan Goorman, (Arnoud Gerritsen), Jeroen Dangremond (Patrick Smelt)

Zaterdag 13 december stond er nog 1 wedstrijd op het programma voor de winterstop tegen Go Ahead Kampen 2. We moesten deze wedstrijd winnen om dan 3 punten uit te lopen op Go Ahead Kampen, om zo op de 11e plek te blijven staan. Door autopech van de tegenstander waren een aantal spelers en de grensrechter niet op tijd aanwezig. Toch ging de wedstrijd van start, met maar 1 grensrechter.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong door een steekbal van Mark en Dick-jan maakte het mooi af, met een lob over de keeper, 1-0. We drukten de tegenstander steeds verder achteruit en dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. In de 22e minuut was het raak voor ons. Door een goeie vrije trap van de zijkant kon Jeroen hem terug leggen op Mark en die kon hem rustig binnen tikken, 2-0.

In de 47ste minuut was het weer raak. Door een goeie combinatie van Gerwin en Jeroen schoot Gerwin de bal fraai binnen, 3-0. Een aantal spelers van Go Ahead Kampen kreeg een gele kaart, omdat ze commentaar hadden op de scheidsrechter. Wij bleven gewoon ons eigen spel spelen en de tegenstander bleef zich maar bezig houden met de scheidsrechter. Een 2de gele kaart, dus rood, volgde voor een speler van Go Ahead Kampen, omdat hij zijn mond niet kon dicht houden.

We scoorden in de 70ste minuut weer een mooie goal door een goeie Actie van Simon en legde de bal terug op Dick-jan en hij schoot de bal goed binnen, 4-0. Weer rood volgde voor een speler van Go Ahead Kampen, omdat hij de bal met zijn hand in de goal sloeg.

Go Ahead Kampen moest verder met 9 man en wij konden de wedstrijd makkelijk uitspelen en scoorden nog één keer, via Laurens, die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal mooi binnen schoot, 5-0!

Zo hielden we de 3 punten in Rijssen en bleven we staan op de 11e plek.