Excelsior’31 A1 roemloos uit de beker

Foto bij Excelsior’31 A1 roemloos uit de beker

Excelsior31 A1 heeft de kwartfinale van de KNVB districtsbeker niet weten te halen. In Aalten was AZSV A1 met 4-1 te sterk.

Opstelling:
Frank Beltman (k), Stijn Beverdam ©, Mathay Kahraman, Daan Ligtenberg en Tim Rolleman (60e min Barnd Hammer) Gerben Schelevis, Indy ten Dam en Denian Twellaar (60e min Naut Dirksen) Abdul Kaya (60e min Yilber Haverslag) Sven Jagersma en Mohamed Kabrume.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en zochten de aanval op. Voor Excelsior’31 A1 resulteerde dit in een kans voor Mohamed, via de linkerkant liep hij naar de keeper maar zijn schot werd tot tweemaal gekeerd. Hierna floot de scheidsrechter en wees naar de penaltystip. Zelfs aan Excelsior’31 zijde waren ze hier verbolgen over, aangezien de bal tegen de buitenkant van de rinkelhaak ging. Na overleg met de grensrechter werd het een achterbal.

AZSV kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en had meer balbezit. Gevaarlijk konden ze nog niet direct worden. In de 20e minuut kwam Excelsior’31 A1 op voorsprong. Tim Rolleman wist goed het middenveld in te spelen. Gerben Schellevis etaleerde zijn traptechniek en stuurde Abdul (B1) de diepte in. Abdul controleerde de bal en stifte deze over de doelman heen, 0-1.

We konden echter niet lang genieten van deze voorsprong. Door een hele mooie aanval aan de kant van AZSV werd het 1-1. In het vervolg van de 1e helft kreeg met name AZSV nog enkele kansen om de 2-1 te maken maar door goed keeperswerk van Frank Beltman ( B1) gingen we met een 1-1 stand rusten.

In de 2e helft kreeg Excelsior’31 A1 langzamerhand meer grip op AZSV A1. Helemaal na het inbrengen van de wissels konden we meer druk op de tegenstander houden. Gerben stuurde Mo de diepte in, Mo probeerde de bal over de keeper heen te ‘’wippen’’ maar hij kon er nog net bij. Juist op het moment dat de 1-2 erin zat viel hij aan de andere kant. AZSV kwam er razend snel uit en scoorde de 2-1.

Excelsior’31 A1 ging aanvallender spelen maar werd in het verloop van de wedstrijd weg gecounterd door AZSV, 4-1. Door de terechte nederlaag strand het beker avontuur van de A1 in de 1/8 finale. Tevens was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Op zaterdag januari beginnen we weer met trainen. Op zaterdag 7 februari staat de eerste competitiewedstrijd gepland thuis tegen Achilles 1894 A1.