Excelsior'31 2 bij de laatste 16 in de beker (na moeizame winst op RSC 2)

Foto bij Excelsior'31 2 bij de laatste 16 in de beker (na moeizame winst op RSC 2)

Foto's met dank aan Gerard Nieuwenhuis

Opstelling:
René Kamphuis (45. Mart Nieuwenhuis), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink (45. Daan Ligtenberg), Nick Haase, Jurriaan Seppenwoolde, Michel Gerritsen Mulkes, Mats Knol (45. Mohammed Hassan), Mark Breukink (80. Yorick Calkhoven), Frank Averesch, Jelte van der Berg, Marco ten Bolscher

Excelsior'31 2 moest op de laatste zaterdag voor Kerst nog in actie komen voor de KMVB Districtsbeker, voor reserveteams. Er stond een uitwedstrijd op het programma tegen zondag 2e klasser RSC 2. Op het sportpark in Rossum was het niet echt aangenaam toeven deze middag, een hele harde wind, hagelstenen en een paar fikse buien zorgden voor een wat troosteloze ambiance.

Als dan het voetbal ook nog niet geweldig is, telt er maar 1 ding: winnen en de volgende ronde van de beker halen. Dit is gelukt, al maakten we het onszelf nog knap lastig.

Excelsior'31 2 miste een handvol spelers door blessures en vakantie en daardoor werden er 4 spelers van de A1 aan de wedstrijdselectie toegevoegd werden. In de openingsfase kwam Excelsior'31 2 goed uit de startblokken, binnen een kwartier was de stand 0-2 en leek het een dikke overwinning voor de Rijssenaren te gaan worden. A1-speler Mark Breukink bracht de stand op 0-1 door een corner van Frank Averesch in een keer op de slof te nemen.

Enkele minuten later was het Michel Gerritsen Mulkes die met een afstandschot de 0-2 op het bord zette. De meegereisde Excelsioren gingen er eens goed voor zitten. Dit kon, ondanks het weer, toch nog weleens een leuke middag worden. Dat werd het uiteindelijk niet en dat had Excelsior'31 2 vooral aan zichzelf te danken. In de 20e minuut scoorde RSC uit het niets de 1-2 en ineens waren de Rijssenaren de kluts helemaal kwijt.

RSC scoorde 2 minuten later uit een corner de 2-2. Nog geen minuut later was het 3-2 voor RSC, wederom uit een corner. RSC zat hierdoor weer heerlijk in de wedstrijd en bij Excelsior'31 2 ging er heel veel fout en maar heel weinig goed.

Ruststand: 3-2.
In de 2e helft werd er uit een ander vaatje getapt, ondanks dat we nu de wind tegen hadden, speelden we de 2e helft grotendeels op de helft van de tegenstander. In de 48e minuut maakte Frank Averesch op aangeven van Mark Breukink de 3-3. Excelsior'31 creëerde vervolgens meerdere goede kansen, in de 55e minuut scoorde Marco ten Bolscher op aangeven van Frank Averesch, maar deze had de bal met hand meegenomen, waardoor de scheidsrechter de treffer afkeurde.

In de 67e minuut zorgde Marco ten Bolscher ervoor dat hij alsnog (als doelpuntenmaker) op het wedstrijdformulier kwam te staan. Jelte van der Berg speelde Marco op de rand van 16 aan, deze kapte af en schoot binnenkant paal binnen. Na de 3-4 speelde Excelsior'31 meerdere goede mogelijkheden heel slordig uit. RSC had de pijp aardig leeg en Excelsior'31 2 speelde de wedstrijd rustig uit. Winst en daarmee door naar de laatste 16, in de beker.

Excelsior'31 2 kan met een goed gevoel de winterstop in, na 3 overwinningen op rij. De komende maanden doet men nog op 2 fronten mee voor de prijzen, maar dan zal het spel wel stukken beter moeten dan zaterdag het geval was.

Excelsior'31 2 wenst iedereen fijne feestdagen en de beste wensen voor 2015 toe! Graag tot in het nieuwe jaar!

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is een oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau Almelo 1, op zaterdag 10 januari om 12.30 uur in Rijssen.