Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven ongenaakbaar

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven ongenaakbaar

Samenvatting Brasil'77 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in Terborg tegen Brasil’77 met maar liefst 1-9 gewonnen. Bij rust was de stand 0-4 in het voordeel van de Rijssenaren. Er staat vooralsnog geen maat op Excelsior’31, dat haar wedstrijden maar (ruim) blijft winnen.

Met Marien Baan, als vervanger van Willard Baan, had Excelsior’31 ook deze avond een uitstekende keeper onder de lat staan. De jonge keeper stond er op de (spaarzame) momenten dat Brasil’77 gevaarlijk werd. Eén ploeg voetbalde er, en dat was Excelsior’31. Met een 0-4 voorspong ging het de rust in dankzij doelpunten van Maarten Postma, Henk Lankamp, Agassi Daneljan en Nathan Oraile. Driemaal was aanvoerder Jan Borghuis de aangever.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Met zijn tweede en derde doelpunt van de avond, voerde topscoorder Henk Lankamp het aantal doelpunten nog maar eens op. Tussendoor was keeper Marien Baan kansloos op een rebound. Het slotakkoord was voor Arnoud Baan en tweemaal Gilano Samangoen, waardoor er uiteindelijk een dik verdiende 1-9 overwinning behaald werd.

Door deze overwinning staat Excelsior’31 met 34 punten uit 12 wedstrijden aan kop in de Topklasse E. Het gat met de concurrenten blijft groot. Over (3!) weken staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Op vrijdag 30 januari reist Excelsior’31 af naar Lelystad, waar het de kraker tegen FC Anatolia speelt. De huidige nummer twee, in verliespunten de nummer drie, was voor aanvang van deze competitie de grote favoriet voor de titel. Het zal dan ook moeten winnen, om het gat met Excelsior’31 te verkleinen. Excelsior’31 neemt bij winst definitief afstand van FC Anatolia.

Doelpunten Excelsior’31 1: Henk Lankamp (3x), Gilano Samangoen (2x), Nathan Oraile, Arnoud Baan, Maarten Postma en Agassi Daneljan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan, Henk Lankamp en Arnoud Baan
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel