Excelsior’31-zaal 2 is oud-trainer de baas in oefenwedstrijd

Foto bij Excelsior’31-zaal 2 is oud-trainer de baas in oefenwedstrijd

Samenvatting Excelsior'31 2 - SVI 1, met dank aan Jan Nijkamp

Gisteravond speelde het tweede team van Excelsior’31-zaal een oefenwedstrijd. Tegenstander SVI 1 is, net als Excelsior’31 2, actief in de hoofdklasse. Sinds deze wedstrijd is John Baas de oefenmeester van deze jongens. En John Baas kennen we allemaal. Onder zijn leiding promoveerde ons eerste team naar de topklasse. Speciaal voor deze oude bekende draaide Marc Nieuwenhuis het nummer ‘My own town, the boss’. Maar wie waren de baas in de wedstrijd?

De eerste helft waren dat duidelijk de gasten. Daan Kreijkes scoorde nog wel de 1-0, maar daarna denderden de blauw-witten over de jongens van Erik Baan en Gerald Keizer heen. Ze gaven niet thuis, SVI was daarentegen uiterst efficiënt. Ruststand 1-3.

Aangemoedigd door de woorden van Erik Baan, begonnen de Excelsioren met frisse moed aan de tweede helft. Maar dat viel tegen, het eerste foutje werd direct afgestraft: 1-4. Wedstrijd gespeeld, dat was wat door vele hoofden heenging. Maar laat karakter nou net de kracht van de Rijssenaren zijn!

Gerald Keizer tikte een rebound binnen, Rik Harbers scoorde na een fraaie actie, John Lubbers schoof de gelijkmaker binnen, 4-4. Maar het hield niet op. Opnieuw scoorde John Lubbers, hij punterde snoeihard via de binnenkant van de paal binnen. Niek Haase bracht de score op 6-4, Waarna de uitstekend spelende Lennart van de Maat ook zijn doelpuntje mee pikte. Het slotakkoord kwam op naam van John Lubbers. Eindstand 8-4. Opnieuw baas in eigen huis.

Al met al een leerzame wedstrijd voor zowel Erik Baan als John Baas. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt Excelsior’31 2 een competitiewedstrijd. Thuis in de Reggehal, tegenstander is dan DZVV/Fabri.nl 1. Van harte welkom!