Reserves Excelsior 31-zaal blijven thuis zonder puntverlies

Foto bij Reserves Excelsior 31-zaal blijven thuis zonder puntverlies

Samenvatting Excelsior'31 2 - DZVV/Fabri.nl 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdag avond hebben de zaalvoetballers van het tweede team van Excelsior’31 op overtuigende wijze hun perfecte thuisscore vastgehouden.  In een felle maar sportieve wedstrijd werd DZVV/Fabri.nl 1 vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er in Rijssen niks te halen viel, en liep de score uiteindelijk op tot 9-1. Omdat de concurrentie eerder deze week punten verspeelde, komt Excelsior’31 2 dankzij deze overwinning in punten gelijk met nummer twee Drienerlo 1, maar komt het nog net drie doelpunten tekort om deze plek ook daadwerkelijk over te nemen.

De reserves moesten het deze avond nog doen zonder aanvoerder Arend Baan, die nog niet wedstrijdfit is, maar er toch op stond om actief de warming up te leiden. Ook Gerald Keizer ontbrak vanavond dankzij een griepje, maar ook hij wist via duidelijke instructies op de mail een bijdrage aan de wedstrijd te leveren. Lennart van de Maat en Tom Kamphuis werden als vervangers aan de selectie toegevoegd.  De missie was duidelijk, er moest gewonnen worden, en in verband met het slechtere doelsaldo, het liefst zo dik mogelijk.

Excelsior’31 begon dan ook gefocust aan deze wedstrijd, en wist al in de 3e minuut via John Lubbers 1-0 te scoren. De gasten kwamen even later, dankzij een slippertje van de goed keepende en coachende Marien Baan, op gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Maar moesten dankzij nog twee goals van John Lubbers, en doelpunten van Rik Harbers en Remco Haan alsnog met een 5-1 achterstand de rust in. In de rust werd besloten op dezelfde felle manier door te gaan,  en verdedigend absoluut niks meer weg te geven. Voor deze doelstelling slaagden de Rijssenaren, want in  de tweede helft werd er amper nog een kans je weggegeven, en wist Excelsior via snelle counters en een paar goedlopende aanvallen nog 4 keer te scoren.  Kenmerkend voor het strijdvaardige Excelsior’31 was de duidelijk zichtbare teleurstelling bij aanvaller Daan Kreijkes, die dankzij een niet waargenomen overtreding van de sterk fluitende scheidsrechter, een eventuele 10-1 in rook op zag gaan.

Over twee weken volgt thuis de kraker tegen de huidige nummer twee Drienerlo 1, maar deze wedstrijd wordt pas echt belangrijk als Excelsior 31 2 eerst aankomende maandag zijn uitwedstrijd weet te winnen. ZVO/Unica Schutte ICT 1 is dan de tegenstander, en deze wedstrijd moet met het oog op de periode en de tweede plaats gewonnen worden. Dit zal een hele opgave worden omdat Excelsior 31 het hele seizoen nog niet gelukt is om uit een overwinning uit het vuur te slepen.

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (3x), Rik Harbers (3x), Remco Haan, Tom Kamphuis en Niek Haase

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (K), John Lubbers, Daan Kreijkes, Remco Haan, Tom Kamphuis, Niek Haase, Rik Harbers en Lennart v/d Maat
Coach: Erik Baan