Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken punt in extremis

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken punt in extremis

Samenvatting Excelsior'31 2 - Drienerlo 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond moesten de Rijssenaren het opnemen tegen de studenten van Drienerlo 1. Op het spel stond niet alleen de ongeslagen thuisstatus, maar ook een goede uitgangspositie voor de nacompetitie.

De wedstrijd begon behoudend. Drienerlo hanteerde hun favoriete spelletje: tikken en lopen. Excelsior’31 zakte terug en loerde op de counter. Via een gelukje kwamen de studenten van Drienerlo op voorsprong. Een voorzet werd van richting veranderd, waardoor keeper Marien Baan kansloos was. Via een snelle counter scoorde John Lubbers de gelijkmaker. Maar kort daarna verzorgde hij ook onbedoeld het tegendoelpunt. Een half geblokt afstandschot rolde tergend langzaam over de doellijn. Excelsior’31 2 bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar moest met een 1-2 achterstand gaan rusten.

Omdat een speler van Drienerlo vlak voor rust tegen een gele kaart aanliep, mochten de jongens van Erik Baan en Gerald Keizer met een man meer aan de tweede helft beginnen. Maar deze overtal situatie werd niet goed uitgespeeld. Het ontbrak de jongens aan scherpte in de passing. Maar wat je met scherpte niet kunt bereiken, kun je compenseren met wilskracht. En dat was wat de Excelsioren deden. Vol overgave ging het opzoek naar het doelpunt. In de laatste vijf minuten werd zelfs de keeper vervangen door John Lubbers, om zodoende een meertal situatie te creëren. Uiteindelijk was het keeper (!) John Lubbers die de gelijkmaker binnenschoot. Na een rush over het veld schoot hij de bal snoeihard binnen.

Door het gelijke spel komt er een einde aan de reeks thuiszeges. Maar Excelsior’31 2 blijft bovenin meedoen. Er staan nog enkele belangrijke competitiewedstrijden op het programma, maar eerst speelt het volgende week donderdag om 20.00 uur de kwartfinale van de beker. Eerstedivisionist ZSW/DPN 1 uit Wijchen is dan de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (2x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Joost Overeem (k), John Lubbers, Niek Haase, Rik Harbers, Daan Kreijkes, Remco Haan, Arend Baan en Gerald Keizer
Speler-/coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan