Excelsior'31 2 wint topper van CSV Apeldoorn (1-5)

Foto bij Excelsior'31 2 wint topper van CSV Apeldoorn (1-5)

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen (55. Nick Haase) , Gert-Jan Schultink, René Sikkelbein, Simon Baysoy (80. Stephen Jansen), Roberto Cioineaga, Gerald ten Hove (75. Mats Knol), Yorick Calkhoven, Jelte van der Berg, Marco ten Bolscher en Frank Averesch

Excelsior'31 2 trad in Apeldoorn aan tegen directe concurrent CSV. Thuis werd er met 2-4 verloren van de goede ploeg uit Apeldoorn. Dat het een zware middag ging worden, daar zag het ook dit keer het eerste deel van de wedstrijd naar uit. De eerste 20 minuten kwam Excelsior'31 2 moeilijk aan het voetballen, het spel speelde zich vooral af voor de neus van keeper Patrick Loohuis, zonder dat CSV echt grote kansen kreeg.

In de 24e minuut kreeg Excelsior'31 2 de eerste corner en dit was direct raak. Een prachtige voorzet van Frank Averesch werd door René Sikkelbein keihard in de kruising gekopt. De 0-1 was een feit, maar op dat moment zeker niet terecht. Na de 0-1 leek CSV aangeslagen en de Rijssenaren maakten hier dankbaar gebruik van. Marco ten Bolscher maakte de 0-2 op aangeven van Jelte van der Berg.

Niet veel later was Jelte van der Berg attent bij een te korte terugspeelbal, hij pikte de bal op en shoot hem onder de keeper door. Na 40 minuten spelen stond er 0-3 op het scorebord, ongekende luxe. In de blessuretijd van de 1e helft deed CSV echter nog wat terug, de levensgevaarlijke rechtsbuiten, die in Rijssen ook al 3x trefzeker was geweest, scoorde op aangeven van de linksbuiten. Ruststand: 1-3.

In de 2e helft was het wachten op een wervelstorm van Apeldoornse kant, maar deze bleef volledig uit. In de 50e minuut maakte Marco ten Bolscher, wederom op aangeven van Jelte van der Berg de 1-4 en leek de wedstrijd beslist. Kevin Jansen moest niet veel later het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Nick Haase. In de 62e minuut leek CSV de spanning alsnog terug te brengen, maar de harde pegel van een van de middenvelders spatte op de lat uiteen.

Verder werd er niets meer weggegeven door de uitstekende verdediging van Excelsior'31, die onder aanvoering van Gert-Jan Schultink en Rene Sikkelbein stond als een huis. In de 80e minuut maakte Frank Averesch, na een goede pas van Gert-Jan Schultink de 1-5 en dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Excelsior'31 2 doet hele goede zaken en heeft de aansluiting met de top wederom hervonden, nu is het zaak om dit vast te houden. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld 2. Uit werd met 3-2 verloren, dus er dient nog een en ander recht gezet te worden.

De wedstrijd begint volgende week om 11.30 uur.