Excelsior'31 2 verslaat SDV Barneveld 2 (4-1)

Foto bij Excelsior'31 2 verslaat SDV Barneveld 2 (4-1)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage).

Excelsior'31 2 wint voor de derde keer op rij, na de 7-0 op ASVD en de 5-1 tegen csv Apeldoorn, werden er deze middag 4 doelpunten gemaakt. Dat het 4-1 zou worden zag het de eerste helft zeker niet naar uit, want Excelsior'31 2 speelde zeer matig de eerste 45 minuten.

Opstelling:
Patrick Loohuis (k), René Sikkelbein, Gert-Jan Schultink, Simon Baysoy, Roberto Cioineaga (45. Danny Schoenmaker), Gerald ten Hove (82. Nick Haase), Rob ten Hove (45. Stephen Jansen), Mark Breukink, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher (28. Ties ten Barge), Frank Averesch

Excelsior'31 2 moest het zaterdag zonder Jelte van der Berg en Kevin Jansen stellen, beide spelers raakten vorige week in Apeldoorn geblesseerd. Ties ten Barge (blessure) en Danny Schoenmaker (vakantie) keerden weer terug in de selectie, verder hadden ook we weer de beschikking over Mark Breukink, die vorige week werd uitgeleend aan A1.

Excelsior'31 2 begon onthutsend zwak aan de wedstrijd tegen SDVB uit Barneveld. Het was bijzonder slordig in balbezit, er werd geen energie gelegd in het druk zetten en daarnaast was het volkomen inspiratieloos. SDVB profiteerde hier uitstekend van, het gaf goed druk op de laatste lijn en liet Excelsior'31 2 niet aan het voetballen komen. In de 25e minuut werd het dan ook volkomen terecht 0-1.

De scheidsrechter gaf een strafschop na een vermeende handbal. Twee minuten later moest spits Marco ten Bolscher zich laten vervangen, hij voelde zijn hamstring en werd uit voorzorg naar de kant gehaald, Ties ten Barge nam zijn plek in.

Ook na de 0-1 achterstand werd Excelsior'31 2 nog niet wakker, het leek nergens op. Gelukkig voor de Rijssenaren maakte SDVB er geen gebruik van en wist de stand niet verder uit te bouwen. In de rust vielen er harde woorden, want dit kon echt niet, er werden ook enkele omzettingen gedaan. Rob ten Hove en Roberto Cioineaga bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Stephen Jansen en Danny Schoenmaker.

De 2e helft tapte Excelsior'31 2 uit een een totaal ander vaatje. Al in de 46e minuut leek het 1-1 te worden, maar het schot uit de draai van Frank Averesch ging rakelings naast. Enkele minuten later draaide diezelfde Frank Averesch goed weg en werd onderuit getrokken, de scheidsrechter gaf een strafschop. Frank Averesch benutte deze strafschop zelf, 1-1.

In de 62e minuut werd het 2-1 door een rake kopbal van René Sikkelbein, uit een corner van Frank Averesch. Hierna was SDVB niet meer bij machte Excelsior'31 2 bij te houden en moest het steeds verder terug. De 3-1 liet ook niet lang op zich wachten, invaller Danny Schoenmaker was de gevierde man. De 4-1 werd gemaakt door Frank Averesch uit een vrije trap. In de laatste fase van de wedstrijd leek het nog een monsterscore te gaan worden, maar Excelsior'31 2 was genadig voor SDV Barneveld 2.

Al met een wedstrijd met 2 gezichten. Laten we hopen dat Excelsior'31 2 het gezicht van de 1e helft niet meer laat zien en dat het de komende weken met dezelfde inzet en passie speelt als de 2e helft. Alleen dan kunnen het nog hele mooie weken worden.

A.s. dinsdag speelt Excelsior'31 2 tegen SVZW 2 voor de beker. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale.

Dit duel begint om 20.15 uur, op de Koerbelt in Rijssen.