Excelsior'31 laat ook Urk kansloos (4-0) (foto's & samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 laat ook Urk kansloos (4-0) (foto's & samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 laat ook Urk kansloos (4-0) (foto's & samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor 189 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interviews door Leon Simons.

 

* Reactie Arjan Kok



* Reactie Roeland ten Berge





Door Martin Klaassen 

De hosanna-stemming aan de kant van Excelsior’31 zit er goed in. Na de winst tegen AZSV (de 4e competitiezege op rij) wonnen de Rijssenaren dinsdag met 0-4 van ASV Dronten en is plaatsing voor de kwartfinale van de Districtsbeker een feit. Maandag wordt bekend tegen wie ze het daarin opnemen. Tegen Urk stonden er weer 11 vertrouwde namen in de basis. Roeland ten Berge verandert af en toe iets, maar de automatismen blijven en de herkenbaarheid is groot.

Met fysiek en in fases energiek spel weet Urk het veel tegenstanders moeilijk te maken. Op deze manier werd Excelsior’31 in het laatste kwartier van de uitwedstrijd overrompeld en zo probeerden de spelers van Rolf de Boer het ditmaal vanaf de start. De ploeg zette in het eerste kwartier Excelsior’31 onder veel druk. Omdat zelfs de backs werden vastgezet, werd het lastig om een goede aanval in de steigers te zetten.

Op enkele hoekschoppen na leverde het offensief Urk niet het gewenste doelpunt op. Excelsior’31 kreeg daarvoor in de 6e minuut zelfs de beste kans. Na doorjagen van Michel Gerritsen Mulkes en een verkeerde aanname van Urk-doelman Cornelis Koffeman, had Patrick Gerritsen een leeg voor zich. Hij kreeg de bal er niet in.

Nadat de Urk-storm was gaan luwen, was het direct raak. Waar een Bergkamp-achtig steekpassje van Niek Davina in schoonheid strandde, wist hij in de 18e minuut Hakim Ezafzafi op maat te bedienen: 1-0. Daarna ging Excelsior’31 rustig door met het beproefde recept. Met veel controle, positiewisselingen en snelle combinaties werd er gezocht naar een grotere marge. Dit vergde tegen een blok van 4 verdedigers, met daarvoor nog 2 controlerende middenvelders geduld.

De bedrijvige Adi Draganovic had de hoop de tweede doelpuntenmaker van de middag te worden. Vanaf de rand van de zestien probeerde hij het met buitenkant rechts op een mooie manier. De vuisten van Koffeman zaten een treffer in de weg. De vervolgtreffer viel enkele momenten later. Weer was het Hakim Ezafzafi die voor de tweede maal doeltreffend de trekker overhaalde: 2-0. Hij schoot bal met veel vaart in de rechter onderhoek.

Na de thee was het voor zowel de toeschouwers als de spelers niet echt interessant meer. Urk vond het wel best en  aan de kant van Excelsior’31 liet de concentratie steeds vaker te wensen over. De uitblinkers voorin, Hakim Ezafzafi en Patrick Gerritsen, wisten individueel, maar ook samen combinerend, nog de meeste potten te breken. In de 62e minuut was Gerritsen op weg naar zijn doelpunt, toen Bennie Dunnink van Urk hem onderuit trok. Op de rode kaart die volgde was niets af te dingen.

In de 65e minuut kwam de 3-0 op het scorebord. Patrick Gerritsen gaf de bal voor op Joran Pot. De Excelsior’31 middenvelder joeg de bal snoeihard tegen de touwen. Voor het slotakkoord qua doelpunten moest je opnieuw aan het adres van Hakim Ezafzafi zijn. Met zijn derde treffer bracht hij zijn seizoenstotaal op 19. Dat zijn er evenveel als DVS’33 topschutter Maurice de Ruiter, die dit weekend vrijaf was.

Het slotakkoord qua kaarten kwam op naam van Adi Draganovic. Na (naar het schijnt) een trappende beweging richting zijn tegenstander te hebben gemaakt moest hij, net voor het einde, vervroegd de kleedkamer met rood de opzoeken. Dit was volkomen onnodig en een smetje op de feestvreugde, na een makkelijke zege.

Excelsior'31 - Urk: 4-0 (2-0)

Doelpunten:

18. Hakim Ezafzafi 1-0, 33. Hakim Ezafzafi 2-0, 65. Joran Pot 3-0, 86. Hakim Ezafzafi 4-0

Kaarten:

Rood: Bennie Dunnink (Urk), Adi Draganovic (Excelsior’31)

Opstellingen

Sv Urk: Cornelis Koffeman, Riekelt-Jan Brands, Siemen Lindeboom, Maarten Dijkhuizen, Bennie Dunnink, Gerrit Tol, Gert-Jan Nagel, Lucas Nagel (60. Jelle de Boer), William de Boer (65. Hessel Kramer), Teun Hakvoort, Hessel Snoek (79. Geert Hemelrijk)

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (80. Simon Baysoy), Rico Wolven, John Lubbers, Adi Draganovic, Michel Gerritsen Mulkes (46. Coen Vloedgraven), Amanuel Isa (75. Gradus Hempenius), Joran Pot, Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Patrick Gerritsen

Stand:

Kalender icoon zondag 15 maart 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers