Zaalvoetballers Excelsior’31 missen eerste mogelijkheid op kampioenschap

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 missen eerste mogelijkheid op kampioenschap

Samenvatting Ruurlo 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior´31 heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Ruurlo 1 met 5-5 gelijkgespeeld. Nadat halverwege de wedstrijd bekend was dat de nummer twee (Walk Inn Boys) met 3-0 had verloren van Morado CF, zou het kampioenschap bij een overwinning deze avond een feit zijn. Zover kwam het dus niet.

Excelsior’31 begon de avond voortvarend, met veel balbezit op de helft van de tegenstander en met een hoog baltempo. Het creëerde een aantal kansen en het was wachten op een doelpunt. Maar zoals wel vaker, valt de bal dan aan de andere kant in het net. Dit was na een aantal minuten spelen dan ook het geval. Nadat keeper Willard Baan een overtreding beging in de cirkel, werd de toegekende strafschop door Ruurlo binnengeschoten. Topscoorder Henk Lankamp maakte na veertien minuten spelen, met zijn ‘chocoladebeen’, gelijk. Excelsior’31 bleek niet bij de les, want nog geen twintig seconden later was het Ruurlo dat wederom op voorsprong kwam. Het leed werd nog erger toen Ruurlo vlak voor rust de marge verdubbelde en er zodoende gerust werd met een 3-1 achterstand.

Hoewel het baltempo bij Excelsior’31 in de tweede helft beduidend lager was dan in de eerste helft, ging Excelsior’31 wel nadrukkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. Dit duurde enige tijd, maar het was Gilano Samangoen die in de drieëndertigste minuut de 3-2 scoorde. Net als in de eerste helft kreeg Excelsior’31, wederom nadat het zelf scoorde, direct weer een doelpunt om de oren. De marge was hierdoor weer twee in het voordeel van Ruurlo. Jan Borghuis bracht Excelsior’31 vervolgens weer terug in de wedstrijd, maar na een fout in de defensie stond Excelsior’31 met nog tien minuten te spelen op een 5-3 achterstand. Keeper Willard Baan werd ingezet als veldspeler. Ruurlo wist hier moeilijk mee om te gaan, wat resulteerde met nog zes minuten te spelen in een treffer van Jan Borghuis. Amper een minuut later viel de verdiende gelijkaker. Nathan Oraile speelde van eigen helft Agassi Daneljan hard in. Deze wilde de bal in de cirkel iets toucheren, maar raakte deze niet. Dit verraste de keeper van Ruurlo, waardoor de bal alsnog in het doel verdween. Met nog vijf minuten spelen ging Excelsior31 op jacht naar de 5-6 én het kampioenschap. Het kreeg hiervoor een aantal mogelijkheden, maar Ruurlo counterde een aantal keren gevaarlijk en had ook zomaar weer op voorsprong kunnen komen. Excelsior’31 hinkte op twee gedachten, aangezien het wist dat Walk Inn Boys had verloren. Uiteindelijk bleef het bij 5-5 en gezien het resultaat van Walk Inn Boys kunnen de Rijssenaren hier content mee zijn.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Excelsior’31 nog twee punten nodig voor het kampioenschap in de Topklasse E. Aanstaande vrijdag (27 maart) doet zich daar een mooie gelegenheid voor. Om 21.00 uur speelt het dan thuis, in sporthal de Reggehal, tegen ZVZ 1. Supporters zijn dan van harte welkom om Excelsior’31 naar het kampioenschap te schreeuwen.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Jan Borghuis (2x), Nathan Oraile, Henk Lankamp en Gilano Samangoen.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel