Excelsior’31 2 (zaal) pakt vierde overwinning op rij

Foto bij Excelsior’31 2 (zaal) pakt vierde overwinning op rij

Excelsior’31 2 (zaal) pakt vierde overwinning op rij

Samenvatting FC Eibergen 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp 

Maandagavond reisde het tweede zaalvoetbalteam af naar Eibergen met als doel om de derde overwinning buiten de Reggehal te behalen. Met succes, de gastheren werden met 5-8 verslagen.

Leider Erik Baan werd deze avond gesteund door Ichtus Rahanra, coach van het eerste, omdat Gerald Keizer niet aanwezig kon zijn. Ook verdediger Remco Haan moest deze wedstrijd aan zijn neus voorbij laten gaan, hij kampte met een blessure.

Ietwat gewijzigd begonnen de Excelsioren de wedstrijd. Op advies van Erik en Ichtus probeerden de jonge jongens het kwaliteitsverschil in de score uit te drukken. Voor rust werd vier keer doel getroffen. De rood-witten scoorden twee keer via John Lubbers en eenmaal via Daan Kreijkes. Tussendoor schoot FC Eibergen uit een vrije trap de 1-2 binnen.

Na rust probeerde Excelsior’31 2 de marge te vergroten. Aanvankelijk ging dat goed. Tom Kamphuis zorgde met twee doelpunten voor de 1-5 voorsprong. Maar daarna ging het moeizamer. De verdediging van de Rijssenaren stond organisatorisch wel goed, maar op de beslissende momenten werden er verkeerde keuzes gemaakt. Zo liet Excelsior de tegenstander weer terugkomen tot 3-5. Daarna ging de jacht op een ruimere marge voort, met enkele goede aanvallen. Daan Kreijkes scoorde twee keer en maakte daarmee zijn hattrick vol. Zijn tweede doelpunt was er één om in te lijsten. Met een fraai hakje schoof hij de bal in de goal. Maar telkens als er gescoord werd, kreeg het snel weer een doelpunt tegen, zodat de marge telkens tussen de twee en drie doelpunten schommelde. Het slotakkoord was voor Rik Harbers, die besloot om eens voor te doen hoe een één-op-één situatie met de keeper moet worden binnengeschoten.

Kortom, genoeg verbeterpunten voor Excelsior’31 2, maar de punten zijn binnen. En dat is in deze fase van de competitie het belangrijkste.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Daan Kreijkes (3x), Tom Kamphuis (2x), John Lubbers (2x) en Rik Harbers.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, John Lubbers, Rik Harbers, Daan Kreijkes, Tom Kamphuis en Niek Haase
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Erik Baan

Kalender icoon dinsdag 24 maart 2015 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers