Excelsior'31 3 te sterk voor FC Zutphen 2

Foto bij Excelsior'31 3 te sterk voor FC Zutphen 2

Fc Zutphen 2 – Excelsior'31 3 0-3

Opstelling: Eric Bbaan (k), Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Gerwin Immink, WouterDittrich (A1), Jord Jansen, Ruben Willems, Laurens Harbers (60),Robert Harbers, jJeroen Dangremond, Theun Brandriet, Dickjan Goorman.

Op een mooie voetbaldag stond de wedstrijd tegen Fc Zutphen 2 op het programma. De doelstelling was al vrij snel duidelijk: namelijk de 3 punten meenemen naar Rijssen. In de kleedkamer hebben we de opdracht gekregen om de tegenstander meteen onder druk te zetten. Na een goede warming up waren we erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

De eerste 30 minuten waren we de bovenliggende partij het baltempo lag hoog en het positiespel was goed dit resulteerde in een aantal kansen maar deze werden voor alsnog niet beloont met een doelpunt. In de 44e minuut was het wel raak, de aanval werd opgezet door marc die jeroen met een lange bal de hoek instuurde.

Na een mooie actie kwam er een hoge voorzet waar de matige keeper van zutphen onder door ging. Theun kon daarna de bal makkelijk in de goal koppen. een minuut later was er ook de tweede goal voor Excelsior’31 in de kluts kwam de bal bijna op de achterlijn bij Jord die netjes op goal kopte en volgens de scheidsrechter die overigens keurig op lijn stond had de bal de
doellijn gepasseerd en werd de goal goedgekeurd. We gingen de kleedkamer in met een 2-0 voorsprong.

De tweede helft was er veel ruimte en speelde Zutphen vaak de lange bal maar door het uitstekende verdedigende werk heeft zutphen geen uitgespeelde kansen kunnen creëren. In de omschakeling hebben we ook een aantal kansen gekregen maar de 3-0 werd nog niet gemaakt. Wel werd de 3-0 gemaakt in de 82ste minuut.

Dickjan kreeg de bal in de spits aangespeeld die vervolgens in 1 keer Laurens diep stuurde Laurens had de vrije doortocht en maakte koelbloedig af de 3-0 stond op het scorebord dit was ook de eindstand van deze wedstrijd.

Volgende week treedt Excelsior’31 3 om 14.30 uur aan tegen hekkensluiter SC Lutten 2.